Kako dogovoriti veću plaću

Kako dogovoriti veću plaću

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:35
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako se dobiva veća plaća?

Bilo da ste trenutno krenuli u novi posao ili želite promaknuće na sadašnjem, svi znamo da su pregovori o plaći bitan dio svakog ozbiljnog poslovanja. Međutim, mnogi radnici se boje započeti temu o povećanju plaće jer se boje mogućeg ishoda. Kako se dobiva veća plaća? Veća plaća ne mora biti samo vaša pomisao u glavi, ona može postati stvarna ukoliko se samo malo trgnete. Malo koja stvar u svijetu poslovanja izaziva toliku nelagodu i tjeskobu poput pregovora o visini plaće, pogotovo ako vam je taj posao sada potreban i bojite se otkaza.

Navedeni osjećaj je sasvim normalan i proživljava ga svatko. Za početak, bitno je da manje razmišljate o tome što ćete izgubiti ako pitate za povišicu, a više o tome što možete zapravo ostvariti. Svaki poslodavac zna da njegovi radnici znaju koliko vrijede, i velika većina zapravo očekuje da im radnik pristupi i kaže neke stvari. veću plaću možete ostvariti na intervjuu za radno mjesto ukoliko u samome startu iznesete neke bitne činjenice, ili u kasnijim pregovorima s poslodavcem kada se dokažete na svom radnom mjestu.

Pregovori i veća plaća

Ako ne pregovarate s poslodavcem otvoreno oko svoje plaće, tada nikada nećete saznati da li postoji mogućnost mogućeg napredovanja i povišenja plaće ili davanje povišice. Kako pregovarati s poslodavcem? Za početak nemojte se bojati pregovora. Nemojte reći kako želite povišicu i pristati na prvu ponuđenu cifru, jer riječ je o jednostavnom triku. Ukoliko ste ozbiljni oko povišice, tada morate pregovarati. Pregovaranjem odajete dojam poslodavcu da ste samouvjereni i svjesni svojih financija, i na taj način ostvarujete mogućnost veće povišice. Isto tako, morate znati koliko zaista vrijedite.

Kod pregovora mnogi radnici se podcjenjuju ili precjenjuju, a potrebno je zapravo pronaći zlatnu sredinu. Kako bi došli spremni na pregovor o plaći, istražite koliko za vašu radnu poziciju nude konkurentne firme i sukladno tome napravite prijedlog povišenja plaće. Veća plaća se ne mora nužno ostvariti odmah sljedeći mjesec nakon pregovora, i zato je veoma bitno definirati s poslodavcem koliko dugo ćete čekati svoju povišicu. Za kraj, ponudite i vi svoje opcije. Recite poslodavcu kako se ne bojite potruditi dodatno kako bi se ostvarila veća plaća, no isto tako nemojte si dozvolite da budete rob. Isto tako, možete se zahvaliti na vremenu i reći kako mislite da ćete se pozabaviti pronalaskom novog radnog mjesta.

Što nam veća plaća može donijeti?

Naravno, veća plaća nam automatski donosi neke bolje životne mogućnosti, no važno je znati da se za određeni iznos ne smije robovati. Što to znači? Uzmimo za primjer prodaju i potražnju. Poslodavci često traže radnike koji su spremni raditi za minimalac, to možemo usporediti s kupnjom nekog artikla ili stvari koja nam omogućuje maksimum za minimalno novaca. Kada se poslodavac odluči na povećanje plaće, on će od vas tražiti duplo, što je u redu ako se to odnosi na unapređenje radnog mjesta, ali nikako nije u redu ako ostajete na istom radnom mjestu.

Veća plaća svakako ima svoje prednosti i mane, i upravo zato je bitno u pregovorima odraditi sve važne stavke. Budite iskreni oko toga što vi možete ponuditi i što ste voljni napraviti. Nikada nemojte u pregovorima oko plaće unositi svoji osobni život, troškove življenja, želje koje si ne možete ispuniti. Imajte na umu da vaš poslodavac može u tren oka pronaći zaposlenika koji neće tražiti povišicu. U konačnici, uvijek budite spremni za pregovore i uvijek imajte drugi plan u slučaju da vam pregovori ne uspiju. Mijenjanje radnog mjesta radi malih primanja i loših uvjeta rada je postala svakodnevna praksa. U slučaju da radite i da ste uredni platiša, banka vam može pomoći da dođete do viška novca koji vam je potreban.

Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

### Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

Kada se suočavate s potrebom za dodatnim financijskim sredstvima, brzina odobravanja zajma može biti ključna. U današnje vrijeme postoji mnogo načina kako ubr

Najbolje online platforme za pozajmice u Hrvatskoj

Najbolje online platforme za pozajmice u Hrvatskoj

Odabir najbolje online platforme za pozajmice može biti izazovan zadatak s obzirom na raznolikost dostupnih opcija. Ključni korak u tom procesu je razumjeti vlastite financijske potrebe i mogućnosti.