Kako knjižiti račun iz prošle godine

Kako knjižiti račun iz prošle godine

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:37
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako knjižiti račun iz prošle godine u knjigama

Dnevnici prethodne godine koriste se za ispravke vaših računa nakon što ste obradili kraj godine. Kako knjižiti račun iz prošle godine? Vrijednosti knjiženja iz prethodne godine evidentiraju se različito, ovisno o tome jesu li časopisi knjiženi na bilanci stanja ili na računima dobiti i gubitka. To je zato što u svakoj financijskoj godini dobitak i gubitak u osnovi započinju iznova, ali bilanca nastavlja.

Saldo svih računa P&L prenosi se na račun akumulirane dobiti kao dio procesa na kraju godine. Ne možete ući u knjige prethodne godine ako obračunsko razdoblje ne postoji. Da bi bili sigurni da je časopis uključen u probno stanje prethodne godine, časopisi iz prethodne godine uvijek moraju ažurirati stanje obračunskog razdoblja.

Ako nikada niste obradili Kraj godine u Sage 200, potrebno obračunsko razdoblje u prethodnoj godini možda neće postojati. Kad se to dogodi, nećete unijeti dnevnik za taj datum. Preporučuje se da ne koristite ovu opciju kako knjižiti račun iz prošle godine ako koristite konsolidaciju. Prilagodbe vrijednosti dnevnika iz prethodne godine konsolidirane su u tekuće konsolidirano razdoblje i iskrivit će vrijednosti tekuće godine.

Kako knjižiti račun iz prošle godine uz bilance

Ako na račun bilance unesete knjige prethodne godine, to ažurira sljedeće vrijednosti. Stanje na nominalnom računu za datum knjiženja. To se prikazuje kada pokrenete probno stanje prethodne godine za to razdoblje i obuhvaća svaki korak toga kako knjižiti račun iz prošle godine. Na primjer, ako je knjiga datirna u studenom prethodne godine, tada se stanje u studenom ažurira. Kada pokrenete probno stanje prethodne godine za studeni, tada se prijavljuje nova vrijednost.

Završno stanje na nominalnom računu na kraju prethodne godine mora biti u knjigama ako pokušavate kako knjižiti račun iz prošle godine. To je prikazano kao vrijednost iz YTD(eng. year to date) za nominalni račun prilikom pokretanja izvještaja iz prethodne godine. Na primjer, ako je časopis datiran u studenom (razdoblje 11. ), vrijednost YTD-a (eng. year to date)za prethodnu godinu se ažurira.

Kada pokrenete probno stanje prethodne godine za prosinac (12. razdoblje), izvještava se o novoj vrijednosti od tada i tu je i bilanca tekuće godine. To je prikazano u vašim izvještajima o tekućoj godini. Primjerice, ako je časopis datiran u studenom prethodne godine, tada se ažurira stanje u YTD-u za tekuću godinu. Kada pokrenete probno stanje za tekuću godinu, prijavljuje se nova vrijednost od YTD (eng. year to date).

Kako knjižiti račun iz prošle godine korak po korak

Prethodno i buduće knjiženje transakcija, što obuhvaća i kako knjižiti račun iz prošle godine dopušteno je kako slijedi. Glavna knjiga: objavite unatrag 24 mjeseca za knjiženja prethodnih mjeseci ili objavite 12 mjeseci unaprijed za buduće mjesečne knjiženja (Primjer: Ako je vaš trenutni otvoreni mjesec prosinac 2013., moći ćete objavljivati ​​prosinac 2011. do prosinca 2014. ).

Platni spisak: objavi samo tekuće tromjesečje (možete objaviti u tekućem mjesecu ili prethodnom mjesecu u tekućem tromjesečju) te nijedna knjiženja u budućim mjesecima nisu dopuštena na platnom spisku i plaće omogućuju knjiženje saveznog poreza za nezaposlenost i državnog poreza za nezaposlenost u prethodnom tromjesečju i godini. (Primjer: Ako je vaš trenutni otvoreni mjesec studeni 2013., moći ćete objavljivati ​​do studenoga 2013. (tekući mjesec) ili listopada 2013. (prethodni mjesec u tekućem tromjesečju), ali nećete moći objavljivati ​​do prosinca 2013. jer bi to bilo budući mjesec.

Svi ostali moduli (A / R, A / P, C / M, I / C i O / E): objavite unazad 12 mjeseci za knjiženja prethodnih mjeseci i objavite mjesec dana unaprijed za buduće mjesečne knjiženja (Primjer: Ako je vaš trenutni otvoreni mjesec prosinac 2013., moći ćete postavljati prosinac 2012. do siječnja 2014. ). Nakon završetka fiskalne godine, kako knjižiti račun iz prošle godine uz pomoć unosa za prilagođavanje prethodne godine mogu se objavljivati ​​na svim modulima, osim na obračunu plaća. Ako transakcija prethodne godine utječe na račune prihoda ili rashoda Glavne knjige (GK), vrijednosti će se automatski uvrstiti u zadržanu dobit.

Osim ponovnog ispisa financijskih izvještaja, nisu potrebne dodatne radnje. Unesite prilagodbeni unos u ispravan modul. Na primjer, da biste prilagodili novčani račun, unos objavite putem modula Upravljanje gotovinom. Knjiženje prilagodbi gotovinskog računa izravno u glavnoj knjizi ne objavljuje informacije na usklađivanju banke. Tijekom bilo koje faze postupka fizičke inventure, nemojte izvoditi zatvaranje ili obnavljanje na kraju mjeseca ili na kraju godine u modulu Kontrola zaliha. Količine knjiga neće se zadržati za relativno ažuriranje zaliha nakon zatvaranja ili obnove.

Tagovi:

Više članaka