Kako kupovati namirnice s malim proračunom i prestati trošiti novac na hranu

Kako kupovati namirnice s malim proračunom i prestati trošiti novac na hranu

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliko trošimo na namirnice?

Gotovo je nemoguće izbjeći poskupljenja koja su postala dio naše svakodnevice. Hrana je trenutno skuplja više nego ikada prije, i upravo nas to tjera da si postavljamo pitanja gdje uštedjeti i koliko trošimo na namirnice? Prema statistikama, Hrvati će u špeceraju ostaviti i do 26% svog kućnog budžeta, što nas stavlja na sami vrh u trošenju na hranu u EU. Pošto se navedenoj situaciji u svijetu ne bliži kraj, strah od siromaštva je sve veći. Svjedoci smo masovnih poskupljenja određenih namirnica, no većina nas se mora prilagoditi.

Na što bi trebali pripaziti kada se kupuju namirnice? Realno, mnogi od nas kupuju previše namirnica koje na kraju završe u otpadu. U današnjem svijetu je teško unaprijed planirati i kupovati minimalno, no upravo to je potrebno ukoliko svoje troškove u dućanu želimo svesti na minimum. Znate kada najviše potrošimo u dućanu? Kada odemo bez popisa i kupimo stvari koje nam zapravo ne trebaju. Zapitajte se samo koliko puta ste otišli u dućan po jednu stvar, a na kraju ju zaboravili kupiti. Štednja na namirnicama kreče od planiranja.

Kako pametno kupiti namirnice?

Pametna kupnja namirnica kreće od procesa planiranja. Prvo je važno pogledati što imamo doma u frižideru i špajzi i prema tome graditi plan kupnje. Važno je staviti sve potrebne namirnice na papir i napraviti raspored jelovnika za preko tjedna. Naravno, ponekad nećete moći slijediti plan i program, no svejedno ćete manje ostaviti u naknadnoj kupnji. Možda će vas iznenaditi savjet da se namirnice moraju kupovati na pun želudac. Zašto? Kada odlazimo u kupnju gladni, tada kupujemo impulzivno i uzimamo stvari koje nam zaista nisu potrebne.

Ako se vaš shopping bazira na tjednoj kupnji, tada je najbolje da provjerite različite akcije u dućanima i da svoju kupnju obavite u najisplativijem dućanu (ili više njih). Što je važno izbjegavati u kupnji namirnica? Bilo bi poželjno kada bi manje trošili da visokokaloričnu hranu poput čipseva, grickalica, gaziranih sokova, pekarskih proizvoda, slastice. Novija istraživanja pokazuju da ljudi koji se zdravije hrane zapravo manje troše nego oni koji jedu apsolutno sve. Kako je to moguće? Usporedite i sami cijenu voća i grickalica.

Kako najbolje iskoristiti namirnice?

U većini slučajeva određenu hranu koju smo kupili ćemo baciti. Kako spriječiti ovaj scenarij? Kupujte samo one namirnice koje ste zapisali na vaš popis, ništa više niti manje. Kada kupujete namirnice, najbolje ćete proći ako uzimate sezonske koje su puno povoljnije. Ako ste svjesni da određenu namirnicu nećete stići iskoristiti doma, ponesite ju s sobom na posao i napravite si obrok. Ukoliko želite za što manje dobiti što više, tada zamijenite skuplju hranu s jeftinijom, pod uvjetom da ima iste vrijednosti. Smanjite porcije mesa i dodajte više priloga koji su bogati nutritivnim vrijednostima.

Kako uštedjeti pri kupnji mesa? Često viđamo prazne police mesnih proizvoda kada se obznani određena akcija, što je sasvim normalno. Preporuka je da idete u kupnju što kasnije ili pred zatvaranje dućana. Zašto? Upravo tada su cijene najbolje jer se dućan mora riješiti određenog mesa. Naposljetku, izbjegavajte bacanje namirnica. Ako vam ostane obrok od jučer, pojedite ga danas ili ga pretvorite u novo jelo. U slučaju da vas ne muči samo špeceraj, već i ostali životni troškovi – tada je najbolje da istražite opciju zvanu nenamjenski krediti koji vam mogu pomoći u pokrivanju svih troškova.

Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

### Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

Kada se suočavate s potrebom za dodatnim financijskim sredstvima, brzina odobravanja zajma može biti ključna. U današnje vrijeme postoji mnogo načina kako ubr