Kako preživjeti prekid

Kako preživjeti prekid

Kako preživjeti prekid, bol i patnja

Prekid je nešto što je svima nama zadnje na pameti kada upoznamo osobu za koju smatramo da je ona prava. Mnoge stvari mogu utjecati na našu vezu, od vanjskih faktora poput trećih osoba koje se miješaju u odnos, do osobnih problema između partnera koji zahtijevaju rješenje. Bol i patnja je prirodan proces koji se odvija nakon prekida s voljenom osobom i dio je kako preživjeti prekid i nastaviti s normalnim životom. „Život ide dalje“ je zasigurno prva rečenica koju ćete čuti od vaših najbližih, ali nažalost to nisu tražene riječi potpore koje vama trebaju. Tražiti razloge zašto partner prekida s vama također nije možda pametna stvar, jednom kada je odluka donešena razlozi su nekako manje bitni. Prekidi znaju biti dosta dramatično iskustvo, i gotovo nikada ne prolaze glatko, tako da je normalno da će ostavljena strana pitati kako preživjeti prekid a još volite osobu s kojom ste bili. Potpora prijatelja i bližnjih je naravno uvijek dobro došla, no ponekad je najbolje kada se sami borite s boli i patnjom. Prekidi vas uvijek mogu naučiti nešto korisno za buduće veze.

Kako preživjeti prekid, savjeti kako se riješiti tuge

Svi smo mi morali preživjeti prekid s osobom koju smo voljeli, ali kako preživjeti prekid na brz i donekle bezbolan način? Donosimo vam par savjeta koji bi vam trebali pomoći da ubrzo skrenete misli s bivšeg partnera. Prvi savjet koji je svakako nekako i očekivan je da se dobro isplačete. Plačite gdje god i koliko god želite, jer jedino na ovaj način ćete se riješiti divnih trenutaka koje ste dijelili s vašim bivšim partnerom. Izbrišite sve zajedničke fotografije, poruke, broj, sve kroz suze. Zapamtite kako nakon kiše uvijek dolazi sunce, tako će i nakon suza doći osmijeh. Nakon što ste se isplakali, drugi korak k oporavku je da se posvetite sebi, posvetite se svim onim stvarima koje ste možda zanemarili dok ste bili u vezi. Kada se posvetite sebi i nekom novom hobiju, otvarate vrata novim poznanstvima. Budite sami jedno vrijeme, nikako nije pametno ići iz veze u vezu, na ovaj način vi zapravo vi tražite svog starog partnera u novom partneru. Odvojite si vremena uživati u samačkom životu, osvrnite se nakratko na vezu iza vas i razmislite si o tome gdje ste griješili i što više nikada nećete dozvoljavati u novom odnosu. Tek kada se u potpunosti pomirite s prošlom vezom možete 100% biti spremni za novu vezu. Posvetite se druženju s prijateljima, mnogi upravo zanemare svoje prijatelje kada uđu u vezu. Vratite se druženju s prijateljima, izlascima i zabavi, ovo će vam uvelike pomoći da što prije zaboravite na prekid. Uzmite papir i olovku i pišite, čak i ako nikada u životu niste ništa napisali, prenošenje emocija na papir ima jako pozitivan učinak na vašu psihu. Što s napisanim osjećajima? Ako se osjećate kreativno možete ih zakopati i za par godina iskopati, ili ih možete jednostavno zapaliti. Razgovarajte o svojim emocijama s vašim najbližima, nema ništa loše u tome da se izjasnite kako se osjećate, zadržavanje emocija u sebi može jedino uzrokovati više boli. Uvijek gledajte na stvari optimistično poput „Sutra je novi dan“, ovo znači da sve što je danas ostaje u prošlosti. Kako preživjeti prekid ne mora biti proces pun boli, patnje i tuge, upravo suprotno, može biti proces u kojemu ćete vi upoznati sebe i vaše želje i mogućnosti.

Kako preživjeti prekid, naučite nešto o sebi

Kako preživjeti prekid je težak proces s kojim su se mnogi od nas susreli, i mnogi će se još susrest. Ne postoji univerzalni lijek za bol koja nastaje prilikom prekida, no razni savjeti svakako pomažu. Kada sete prošli kroz cijeli proces prekida i kada ste opet stali na noge, bitno je da pogledate unatrag samo kako bi ste vidjeli što ste zapravo naučili o sebi. Svatko od nas kada ulazi u novu vezu ulazi s većom opreznošću i fokusom na određene stvari. Koliko je bitno naučiti nešto o sebi u procesu tuge radi prekida? Veoma je bitno. Ovdje ćete sagledati stvari iz svoje perspektive i znat ćete za ubuduće koje stvari želite tolerirati u vezi a koje ne. Ovo je sasvim normalna stvar, jer sa svakim odnosom svatko od nas se uči određenim stvarima. Kako preživjeti prekid je pitanje na koje svatko od nas drugačije pristupa. Netko će si uzeti vremena za oporavak, dok će netko u što kraćem roku zaboraviti sve i okrenuti novi list u svome životu. Za sve treba vremena, pa tako i za preboljeti prekid.

Tagovi:

Više članaka