Kako vjerovati partneru

Kako vjerovati partneru

Kako vjerovati partneru, građenje povjerenja

Povjerenje je nešto što se stječe s vremenom a veoma se lako gubi. Svaki novi odnos zahtjeva međusobno povjerenje, i sigurno ste se pitali kako vjerovati partneru kada uđete u novu vezu? Ono što morate prvenstveno znati da je da nismo svi isti. Primjerice, ako ste bili povrijeđeni u staroj vezi, ne znači da ćete istu stvar iskusiti u novoj vezi. Greška mnogih je što se nakon povrijeđenosti zatvaraju u sebe i ne pruže priliku onima koji su zaista od riječi. Građenje povjerenje kreće sa sitnicama poput javljanja, provođenja vremena skupa, otvorenih razgovora o određenim teškim temama i slično. Kako vjerovati partneru je sasvim normalno pitanje koje ćete si zasigurno više puta postaviti, osobito kada stvari možda neće biti onakvima kakvim ste zamišljali. Imajte na umu da je razgovor uvijek prvi i najefikasniji način da riješite neke nedoumice ako ih imate. Mnogi od nas u vezama izbjegavaju ozbiljne razgovore i mislimo kako će se stvari riješiti same od sebe, i s ovakvim pristupom mi već automatski narušavamo odnos povjerenja.

Kako vjerovati partneru, dokazi

Povjerenje je baza svakog odnosa, kako prijateljskog tako i onog u vezi. Kako vjerovati partneru? Ako ne želite pričati o nesigurnosti koju imate sa svojim partnerom vezano za vašu vezu, evo vam osnovni dokazi koji pokazuju kako vjerovati partneru; Greške u vezi se događaju, bilo s vaše ili sa strane vašeg partnera. Kada vam partner otvoreno prizna da je u nečemu pogriješio to znači da vam vjeruje. Dijeli svoje osjećaje s vama, bilo da se radilo o nečemu što ga muči ili samo želi pričati o tome kako se osjeća, osjećaji su nešto što se dijeli samo s onima koje zaista volite. Bez obzira da li ga vi pitali ili ne, uvijek će vam reći kako je proveo svoj dan, ovime pokazuje potrebu kako želi da znate što radi kada nije s vama. Ne ponaša se ljubomorno, iako mnogi tvrde da je ljubomora znak da je nekome stalo, ljubomora je zapravo osjećaj nesigurnosti. Posvećuje vam pažnju kada ste skupa, sve ostale stvari padaju u drugi plan kada ste skupa, ovo je zapravo ultimativni znak da ste mu najbitnija osoba. Svoj mobitel ostavlja u vašoj blizini i ne sakriva ništa, znamo kako mnogi upravo nešto sakrivaju baš u inboxu na mobitelu, no ako on mobitel stavlja sa strane i ne nosi ga uvijek sa sobom kada je s vama znači da zaista ništa ne skriva.

Kako vjerovati partneru, temelj odnosa

Naveli smo kako je povjerenje temelj svakog odnosa. Kako vjerovati partneru je pitanje na koje možemo dobiti odgovor sa svime gore navedenim. Sasvim je normalno da će se svatko od nas ponekad osjećati nesigurno u vezi i da ćemo pomisliti kako možda naš partner ima nekoga ili kako zaslužuje bolje, ali ovakve misli dođu i odu. Ako zaista imate neku sumnju ili ako osjećate manjak samopouzdanja vezano za vaš odnos, onda svakako o tome morate otvoreno popričati s vašim partnerom. Ponekad je zaista najgore gomilati osjećaje unutar sebe. Veza kao odnos se grad na međusobnom povjerenju i iskrenosti koja proizlazi iz ljubavi prema partneru. Kako vjerovati partneru je pitanje koje si ne smijete previše postavljati, jer može biti znak da ste previše nesigurni u vezi i da patite od manjka samopouzdanja. Pričanje u vezi uvijek rješava sve probleme. Nema potrebe da razmišljate o nepovjerenju ako primjerice jednom u nikada vaš partner uzme mobitel i otiđe s njim u drugu prostoriju. Dokle god dobivate dovoljno paženje i ljubavi možete biti apsolutno sigurni da je sve u redu.

Tagovi:

Više članaka