Koji se čajevi ne smiju miješati

Koji se čajevi ne smiju miješati

Koji se čajevi ne smiju miješati i zbog čega

Čajevi su jedni od najpopularnijih napitaka, posebno u zimskim periodima. Uz čajeve se vežu lijepi osjećaji i uglavnom je ispijanje čaja povezano sa ugodnom atmosferom i društvom. Također, ispijanje čajeva predstavlja određene rituale, kako jutarnje tako i popodnevne. U svakom slučaju čajevi su lijepa podloga za druženje ili uživanje u trenucima samoće. Postoje razne vrste čajeva. Od velike većine raznog bilja i trava, može se napraviti čaj. Osim raznih okusa, čajevi sa sobom nose ogromne benefite po vaše zdravlje. Ovisno koji čaj pijete, možete na različite aspekte zdravlja pozitivno utjecati. Ipak, površno gledano, može se pomisliti kako se miješajući različite vrste čajeva, radeći pri tom jedan napitak, može odjednom pozitivno utjecati na više različitih segmenata zdravlja. Ipak to nije tako jednostavno i važno je znati koji se čajevi ne smiju miješati. U principu znajući koji se čajevi ne smiju miješati, izbjegava se situacija u kojoj jedan čaj poništava efekt drugoga.

Koji se čajevi ne smiju miješati zbog okusa

Čajevi su puno moćnih kemikalija poznati kao polifenoli koji stvaraju i sudjeluju u mnoštvu zdravstvenih blagodati i pozitivnih procesa za naše tijelo. Kako se ti pozitivni procesi i pozitivan utjecaj na zdravlje ne bi poništili ispijanjem i miješanjem različitih vrsta čajeva, bitno je poznavati koji se čajevi ne smiju miješati. Koji se čajevi ne smiju miješati, važno je osim iz kuta zdravstvenih benefita i iz jednako važnog kuta, a to je okus čaja. Naime nisu svi čajevi napravljeni na jednak način i ne pripremaju se na isti način. Ovisno o vrsti čaja, ovisit će i temperatura na kojoj se kuha kao i vrijeme kuhanja na toj temperaturi. Dakle svaki čaj ima optimalnu temperaturu kuhanja. Temperatura kuhanja je bitna kako se čaj, tj. bilje i sastav čaja ne bi prekuhali i time pokvarilo okus. Na primjer, crni čaj se kuha na 96, 6 stupnjeva celzijusa i to 3 do 5 minuta. Sa druge strane imamo zeleni čaj, čija je točka kuhanja na 82, 2 stupnja celzijusa. Iz ovoga možemo zaključiti kako bi se miješajući crni i zeleni čaj, s obzirom na uvjete kuhanja, zeleni čaj prekuhao i pustio gorak okus i time upropastio čaj. Dakle kada je miješanje čajeva u pitanju, treba pripaziti na temperaturu i vrijeme kuhanja kako bi čaj bio fin.

Koji se čajevi ne smiju miješati zbog zdravstvenih benefita

Možda i važniji razlog zbog kojeg je važno znati koji se čajevi ne smiju miješati je onaj zdravstvene naravi, tj. utjecaja čajeva na zdravlje. Naime zbog istih razloga, temperature i vremena kuhanja, miješajući čajeve može se onemogućiti lišću i bilju, koje se nalazi u vrećici čaja da ispuste polifenolime i fitokemikalije. Prevelika temperatura kuhanja i predugo vrijeme kuhanja čaja, može dovesti do smanjenja i oštećivanja lijekovitih svojstava čaja, kao što preniska temperatura kuhanja čaja uglavnom rezultira nedovoljnim aktiviranje sastava čaja i ispuštanje blagotvornih kemikalija u vodu. Dakle kada znamo sve ovo, možemo i zaključiti koji se čajevi ne smiju miješati. Najvažniji parametri su vrijeme i temperatura kuhanja, pa će svi čajevi koji se kuhaju na istoj temperaturi biti kompatibilni, dok će svi oni koji se ne kuhaju na istoj temperaturi i u jednakom vremenskom biti čajevi koji se ne bi trebali miješati, što zbog gubitka zdravstvenih benefita, što zbog okusa.

Tagovi:

Više članaka

Čišćenje namještaja od platna

Čišćenje namještaja od platna

Svakome od nas se jednom dogodilo da smo slučajno prolili vino ili kavu po našem namještaju. Ovo može biti pogotovo muka ukoliko ste prolili po namještaju od platna, jer znamo kol

Kako saznati kako se zove film

Kako saznati kako se zove film

To se puno događa s imenima, riječima i pjesmama, ali čini se da se najviše događa s naslovima filmova. Napokon, u kinima se svake godine objave tisuće filmova (a da ne spominjemo streaming platforme)

Gdje je Isus razapet

Gdje je Isus razapet

Činjenica koja je neosporna je da je Isus najutjecajnija osoba i najpoznatija osoba u povijesti čovječanstva. Ovdje nije riječ o vjeri i da li ste pripadnik katoličke vjere, jednostavno zbog Isusovog