Online upoznavanje

online upoznavanje

Danas je online upoznavanje uobičajeni način komuniciranja i traženja partnera. Online se možete upoznavati putem računala, tableta, mobitela i sl. Potreba vam je samo internetska mreža i avantura može početi. Veliki broj samaca preko online upoznavanja i upozna pravu ljubav, parovi se vjenčaju i ostaju u sretnim vezama. Nekada je online upoznavanje bila tabu tema, a danas je to stvar potrebe i navike. Ljudi žive užurbanim načinom života te im je ponekada jednostavnije uključiti mrežni kabl i računalo te na taj način od kuće s kauča komunicirati sa sebi sličnim ljudima.

Kod online upoznavanja važna su neka pravila kojih se svaki korisnik servisa za online upoznavanje treba pridržavati:

  1. Fotografija – uvijek stavite noviju fotografiju sebe u prirodnom okruženju. Ne postavljajte profilnu fotku s nekim, već budite sami na njoj. Neka bude jasna i veća.
  2. Korisničko ime – neka bude pristojno, ali dio vaše osobnosti. Ime može biti i zanimljivo i drugačije kako bi privuklo što više znatiželjnika.
  3. Iskrenost – u razgovorima i podatcima koje iznosite na internetu budite iskreni i svoji. Ne izmišljate stvari o sebi jer vas baš ta osoba može poželjeti pobliže upoznati.

Veze započete preko online upoznavanja mogu svakako završiti. Neke od mogućnosti su i ozbiljna veza ili brak te prolazna romansa, a kako internetske veze ne bi zadobile neke manje ugodne scenarije obratite pažnju na neke sitnice:

  • Kada nekoga upoznate nemojte odmah davati svoje podatke kao što su ime, prezime, broj telefona. Otvorite za početak drugu e-mail adresu koja ne sadrži vaše ime.
  • Ako se odlučite na razgovor putem telefona, koristite svakako anonimne telefonske usluge, kako bi spriječili svaku mogućnost da vaši pravi podatci budu otkriveni.
  • Kod online upoznavanja postoje neki znakovi koji upućuju da je netko zauzet. Takve osobe obično ne postavljaju svoje fotografije na stranicu i nikad ne daju svoj kućni broj. Daju broj svog mobitela, ali se obično ne javljaju na pozive nego kasnije uzvrate poziv ili poruku. Ovi znakovi su dovoljni da zaključite kako osoba s kojom se dopisujete da nije slobodna ili ga ne interesirate.
  • Opiši sebe onakvima kakvi jeste jer vaš je cilj upoznati određeni tip osobe.
  • Opreznosti nikada dosta. Prebrzo pokazivanje osjećaja isto nije dobro. Takav pristup obično imaju oni koji bi na brzinu htjeli nešto postići, pri tom računajući na naivnost druge osobe.
  • Ne nasjedajte na otužne životne priče kako biste nekomu financijski pomogli.
  • Diktirajte brzinu kojom će se veza razvijati. Ne dozvolite da vas netko požuruje na sljedeći korak. I na kraju, ako se odlučite sresti i upoznati neka to bude na javnom mjestu.

Nije lako napraviti prvi korak i pozvati van osobu koja nam se sviđa, no u online svijetu to je puno lakše i jednostavnije. Razmijenite nekoliko poruka i ako vam se osoba svidi, ubrzo se možete naći na kavi. Sa svakim novim spojem postaje sve lakše i može uvelike doprinijeti izgradnji samopouzdanja.

Više članaka