Što je regres

Što je regres

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 22.04.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je regres i kakve veze sa time ima revizija

Odabir metode revizije plaća poslodavca ovisi o opsegu i ciljevima revizije, uključujući broj radnih mjesta i proračun. Također ovisi o tome smatra li se parnica vjerojatnom, a time i hoće li se metoda osporiti na sudu. Veliki poslodavci koji provode samoevaluaciju uz pomoć profesionalnog ekonomista rada obično izvode multivarijantnu regresijsku analizu.

Regresijska analiza statistička je tehnika koja se koristi za modeliranje sustava naknada organizacije na temelju podataka o čimbenicima za koje se očekuje da utječu na plaću i utvrđuje u kojoj mjeri spol ili druge zaštićene osobine mogu utjecati na naknade zaposlenika i pojašnjavaju što je regres. To se smatra “zlatnim standardom” u procjenama kapitalne zarade. Ako razlika u plaći između muškaraca i žena izmjerena za skupinu zaposlenika ima veliku vjerojatnost da se dogodi slučajno, rezultat se ne smatra „statistički značajnim” i zato je dobro ono što je regres.

Međutim, kada veličina izmjerene razlike u plaći ima malu vjerojatnost da se slučajno dogodi, rezultat se smatra “statistički značajnim”. Društveni znanstvenici, ekonomisti rada – i Vrhovni sud – općenito rezultate smatraju statistički značajnima pri približno dvije standardne devijacije (tj. 1, 96) ili većoj.

Nalaz od 1, 96 standardnih odstupanja (pod pretpostavkom „normalne raspodjele“ koja se očituje poznatom grafikom krivulje zvona) ukazuje na to da bi se očekivalo da će se data razlika u plaći dogoditi slučajno 5% vremena ako je plaća postavljena na spol (ili rasu) -neutralno okruženje i ako je grupiranje prikladno i ako regresijski model ispravno uključuje sve legitimne, poslovne odrednice plaće. Sudovi su odobrili ovaj standard u slučajevima diskriminacije pri zapošljavanju.

Što je regres i omjer prosjeka plaće

Sudovi su široko prihvatili regresijsku analizu i to što je regres kao pouzdanu, lako se prilagođava i učinkovit je način da se izolira povezanost spola (ili rase) i naknade. Međutim, ne može se koristiti za analizu radnih mjesta s malo zaposlenika (obično manje od 20-30) ili heterogenih skupina koje ne uključuju barem kritičnu masu zaposlenika svakog spola (ili rase).

Ostale uobičajene metode su prosječni omjer plaća (“APR”) (ponekad se naziva “prilagođeni jaz u plaći” ili “prilagođena razlika u plaći”) i kohortna studija. APR je izračun prosječne plaće žena, u usporedbi s prosječnom plaćom muškaraca, proveden u grupama koje se mogu kretati od određenih odabranih poslovnih jedinica do cijele organizacije, nakon kontrole faktora koji su relevantni za naknade zaposlenicima.

Konačno, kohortna studija o tome što je regres usporedba je zaposlenika unutar uske skupine. Ne zahtijeva statističku analizu i stoga je jeftinija, ali obično uključuje neke u sebi subjektivne procjene i stoga može biti teže obraniti se u parnici. Također, obično je potrebno znatno više sati rada za procjenu plaće kohortnom metodom.

Što je regres i beneficije

Regresijska analiza i što je regres koja ne utvrđuje statistički značajnu razliku u plaći na sustavnoj osnovi, a također uključuje procjenu na pojedinačnoj razini, korisna je za obranu zahtjeva za glavnicom. Poslodavci koji razmišljaju hoće li provesti reviziju to bi trebali učiniti samo pod zaštitom povlastice odvjetnika i klijenta, kako bi mogli ispitati hoće li se odreći povlastice i pouzdati se u rezultate u parnici.

Dok razmišljamo o razvoju zakona o jednakim plaćama i parnicama u protekloj godini, i dalje vidimo pravni krajolik koji se ubrzano razvija. Ako ste poslodavac i pružate troškove ili beneficije zaposlenicima ili direktorima, možda ćete morati obavijestiti HM o prihodima i carinama (HMRC) i na njih platiti porez i nacionalno osiguranje.

Znati koji način plaćanja zaposlenika koristiti samo je dio zabave. Prije nego što prijeđete na korak raspodjele plaća u procesu obračuna plaća, trebate izračunati bruto plaću zaposlenika i porez po odbitku i druge odbitke te saznati što je regres. Međutim, ovaj članak ne ulazi u sitne detalje postupka obračuna plaća.

Tagovi:

Više članaka