Uplata novca na bankomatu

Uplata novca na bankomatu

Uplata novca na bankomatu i što je to

Depozit znači platnu transakciju depozita gotovine od strane osobe koja koristi platne usluge na svoj račun kojim upravljaja banka ili druga institucija koja je pružatelj platnih usluga ili na račun banke kao pružatelja platnih usluga, točnije to je i uplata novca na bankomatu.

Pod povlačenjem podrazumijeva se platna transakcija podizanja gotovine od strane osobe koja je korisnik platne usluge sa svog računa kojim upravlja banka ili druga institucija koja je davatelj usluga platnog prometa ili podizanje gotovine s računa banke kao pružatelja platnih usluga.

Transakcije gotovinskim depozitom odnose se na depozite korisnika platne usluge u gotovini u kunama izvršene za knjiženje njegovih, njenih platnih računa i drugih “računa” te za knjiženje računa za plaćanje i druge “račune” kreditnih institucija, tj. Isključivo preko – na šalter i na dnevne ili noćne depozite izvještajnih subjekata. Izraz “Depozit” znači platnu transakciju depozita gotovine od strane korisnika platne usluge na njegov račun ili uplata novca na bankomatu (transakcijski račun, drugi platni račun ili drugi “računi”) kojim upravlja kreditna institucija ili na račun kreditne institucije (transakcijski račun, drugi račun za plaćanje ili drugi “računi”).

Uplata novca na bankomatu i što ako uplaćeni novac nije vidljiv na računu

Ako ste gotovinu platili samoposlužnim aparatom (bez omotnice), novac treba odmah biti dodat na vaš račun i uplata novca na bankomatu mora biti vidljiva. Ako ste gotovinu platili standardnim bankomatom (s kuvertom), novac će biti dodan na vaš račun do 17 sati sljedećeg radnog dana.

Ako ste platili čekom, svi čekovi uplaćeni putem nacionalnog ogranka ili nacionalnog brzog bankomata prije 19 sati (od ponedjeljka do petka) očistit će se do 23. 59 sati sljedećeg radnog dana. Za podizanje i “sigurnost”, ako se ček uplaćuje na račun u subotu, nedjelju, blagdan ili na bankomat u cijeloj zemlji, dan pologa bit će sljedeći radni dan.

Ako se novac i dalje ne prikazuje, kontaktirajte banku što je prije moguće i pokušajte saznati zašto uplata novca na bankomatu nije na vašem računu. Možete se prijaviti i poslati nam sigurnu poruku sa svog računa u bilo kojem trenutku. Prijavite se u Online banku. Kliknite “Moje poruke” na vrhu stranice. Kliknite na ‘Nova poruka’. Slijedite upute na zaslonu.

Kako funkcionira uplata novca na bankomatu

Upotrijebite svoju debitnu karticu da bi se ostvarila uplata novca na bankomatu. Da biste na svoj račun uplatili novac, dovoljno je samo unijeti svoju karticu i PIN broj na bankomat i odabrati opciju “položiti novac”. Zatim morate unijeti iznos koji želite uplatiti, novčanice umetnuti samo u odgovarajući utor, bez spajalica ili koverti, a bankomat će otkriti ukupan iznos koji ćete moći vidjeti na ekranu.

Ako se slažete, pritisnite “OK” i postupak je gotov. Ako vam treba uplata novca na bankomatu bez kartice: da biste uplatili novac bez kartice, koristeći svoj mobilni telefon, prvo morate na telefon preuzeti jednu od sljedećih aplikacija: Apple Pay ako je iOS ili Samsung Pay ako je Android. Dalje morate pronaći beskontaktni bankomat. Zatim slijedite ove korake.

Otvorite aplikaciju, odaberite debitnu karticu koju želite koristiti i približite uređaj beskontaktnom čitaču. Unesite svoj PIN i odaberite opciju “polog novca”. Unesite iznos koji želite uplatiti, a novčanice umetnite samo u odgovarajući utor bez ikakvih dodatnih predmeta (spajalice, gumice, omotnice). Bankomat otkriva iznos koji će biti prikazan na zaslonu. Ako se slažete, pritisnite U redu.

Tagovi:

Više članaka

Što je regres

Što je regres

Odabir metode revizije plaća poslodavca ovisi o opsegu i ciljevima revizije, uključujući broj radnih mjesta i proračun. Također ovisi o tome smatra li se parnica vjerojatnom, a time i hoće li se metod

Kako knjižiti račun iz prošle godine

Kako knjižiti račun iz prošle godine

Dnevnici prethodne godine koriste se za ispravke vaših računa nakon što ste obradili kraj godine. Kako knjižiti račun iz prošle godine? Vrijednosti knjiženja iz prethodne godine evidentiraju se različ

Kako prebaciti novac sa paypala na karticu

Kako prebaciti novac sa paypala na karticu

Osoba ste koja ima paypal i Revolut račun i sada vas zanima kako prebaciti novac sa paypala na karticu Revoluta. Prije nego što saznate kako prebaciti novac sa paypala na karticu Revoluta, morate znat