Upravljanje kućanstvom s ograničenim proračunom

Upravljanje kućanstvom s ograničenim proračunom

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 09:35
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Upravljanje kućanstvom – analiza potrošnje

Upravljanje kućanstvom može biti vrlo jednostavan posao uz malo reda i discipline. Većinu nas dočeka trenutak kada moramo uštedjeti određenu količinu novca ili pak imamo iznenadne rashode koji utječu na naš kućni budžet. Tada se postavlja pitanje koji je najlakši način da uštedimo, a nerijetko su odgovor na to pitanje upravo troškovi kućanstva. U svakom slučaju, prije poduzimanja ikakvih koraka kako bi se uštedjeli novci, potrebno je napraviti potpunu analizu troškova kućanstva na način da istu potrošnju detaljno evidentiramo kroz određeno vremensko razdoblje. Tek tada, kada izvršimo tu detaljnu analizu, dobit ćemo valjani uvid u na što točno trošimo kada je u pitanju upravljanje kućanstvom. Kako bi dobili što točniju i realniju sliku, potrebno je pratiti potrošnju barem dva tjedna, a bilo bi poželjno mjesec dana s obzirom da većina nas prihoduje novčana sredstva na mjesečnoj razini. U nastavku ćemo objasniti koji su to sve troškovi upravljanja kućanstvom te na koji način ih smanjiti ukoliko imamo ograničeni budžet.

Upravljanje kućanstvom – što su sve troškovi kućanstva

Upravljanje kućanstvom povlači za sobom određene troškove. Naravno, onaj najočitiji su troškovi samog stanovanja. Ponajviše se tu misli na najamninu koju moramo plaćati ako prostor u kojem živimo nije u našem vlasništvu. S obzirom na ubrzani i konstantni porast cijene nekretnina i najamnine su u velikom broju slučajeva narasle. Stoga, možda je vrijeme za pregovore s najmodavcem. Koliko god mislili da nema šanse da najmodavac pristane na sniženje cijene, dosta ljudi je razumno i suosjećajno u takvim situacijama. U suprotnom, možda je vrijeme da pokušate pronaći novi, jeftiniji stan. Nadalje, režijski troškovi predstavljaju veliki dio kolača kada je u pitanju upravljanje kućanstvom. Pokušajte prati robu kada je jeftinija struja, grijete prostor na razumnoj temperaturi i na štedljiv način. Veliki trošak predstavlja i trošak prehrane. Stoga, pokušajte svoje obroke organizirati odnosno isplanirati unaprijed i ne samo da ćete uštedjeti nego se možete i zdravije hraniti. U najgorem slučaju, ako ste se već previše zadužili možda se uz svu disciplinu morate odlučiti na kredite. Srećom, na tržištu ih je dostupno puno pod dobrim uvjetima kao što je hitri kredit.

Upravljanje kućanstvom na ograničenom proračunu – zaključak

Upravljanje kućanstvom nije težak zadatak, ali zahtjeva puno discipline. Kao što smo to naveli, nakon što pojedinac odluči na ekonomičniji način upravljati svojim kućanstvom, potrebno je ponajprije napraviti dobru i detaljnu analizu potrošnje koja će omogućiti točan i jasan uvid u sve troškove kućanstva. Nakon provedene analize, svoju pažnju potrebno je usmjeriti na troškove su najviši i na kojima postoji najveća mogućnost promjene koja je vezana za subjektivne potrošačke navike svakog pojedinca. Potrebno je pokušati pronaći jeftinije opcije tamo gdje je to moguće i prilagoditi svoje ponašanje na način da upravljanje kućanstvom na ograničenom proračunu postane održivo. Dakle, analiza i promjena navika na način da se potraže jeftinije alternative ili pak smanje ili uklone nepotrebne navike ključ su odgovornog i štedljivog upravljanja kućanstvom. U najgorem slučaju, rješenje može biti podizanje kredita, ali s oprezom. Srećom, na tržištu su dostupni mnogi povoljni krediti koji uz pametno i odgovorno korištenje mogu dovesti ne samo do lakšeg upravljanja kućanstvom nego i do povećanja ukupnih sredstava kućanstva.

Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

### Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

Kada se suočavate s potrebom za dodatnim financijskim sredstvima, brzina odobravanja zajma može biti ključna. U današnje vrijeme postoji mnogo načina kako ubr

Najbolje online platforme za pozajmice u Hrvatskoj

Najbolje online platforme za pozajmice u Hrvatskoj

Odabir najbolje online platforme za pozajmice može biti izazovan zadatak s obzirom na raznolikost dostupnih opcija. Ključni korak u tom procesu je razumjeti vlastite financijske potrebe i mogućnosti.