Akne kako ih se riješiti

Akne kako ih se riješiti

Akne kako ih se riješiti uz pomoć ulja čajevca

Želite znati što su to akne kako ih se riješiti uz pomoć ulja čajevca? Onda pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome što su to akne kako ih se riješiti uz pomoć ulja čajevca. Ulje čajevca se dobiva estraktiranjem lišća drveta Melaleuca alternifolia, koje raste u Australiji. Navedeno ulje čajevca je poznato po svojem djelovanju protiv bakterija i u smanjenju upala kože.

Posebno, ulje čajevca pomaže u rješavanju akni. Jedna znanstvena studija je otkrila da ulje čajevca ima četiri puta bolji učinak u rješavanju akni od placeba. Rješavanje akni uljem čajevca za sobom ne ostavlja iritaciju i osjećaj gorenja. No, postoje ponekad nuspojave i stoga se savjetujte sa svojim dermatologom prije nego upotrijebite ulje čajevca.

Sam postupak korištenja ulja čajevca u rješavanju akni je vrlo jednostavan. Kombinirajte jednu kapljicu ulja čajevca sa jednom čajnom žličicom biljnog ulja. U tu smjesu umočite blazinicu i zatim nanesite direktno na akne. Nakon toga nanesite hidratntnu kremu na lice. Postupak ponovite jednom do dva puta dnevno sve dok se akne ne povuku.

Akne kako ih se riješiti uz pomoć zelenog čaja

Mnogi ljudi piju zeleni čaj zbog njegovih pozitivnih učinaka na zdravlje, ali ono se može koristiti i za rješavanje problema vezanih uz kožu pa tako i za rješavanje akni. Ako ne znate akne kako ih se riješiti uz pomoć zelenog čaja, onda svakako pročitajte ovaj tekst i saznajte akne kako ih se riješiti uz pomoć zelenog čaja.

Zeleni čaj sadrži flavonoide i tanine za koje je dokazano da pomažu u borbi protiv upala i bakterija koje mogu uzrokovati akne. Višestruka ispitivanja su pokazala da osobe s aknama imaju znatno manje stvaranje sebuma i akni kada na kožu nanose 2 do 3 % ekstrakta zelenog čaja. Tržište nudi različite proizvode na bazi zelenog čaja, međutim vrlo je jednostavno napraviti smjesu u svom domu.

Postupak rješavanja akni zelenim čajem je vrlo jednostavan. Prvo skuhajte zeleni čaj u kipućoj vodi 3 do 4 minute. Zatim ostavite čaj da se ohladi i nakon toga ga vatom nanesite na lice. Ostavite da djeluje 10 minuta, a zatim isperite lice vodom. Nanesite 1 do 2 puta dnevno po potrebi. Postupak ponavljati dok se akne ne povuku.

Akne kako ih se riješiti uz pomoć aloa vere

Želite znati akne kako ih se riješiti uz pomoć aloa vere, onda vam se preporuča da pročitate ovaj tekst koji vam donosi odgovor na to akne kako ih se riješiti uz pomoć aloa vere. Aloa vera je tropska biljka s lišćem koje proizvodi bistri gel. Kada se nanese na kožu, dokazano je da gel aloa vere pomaže u borbi protiv bakterija, smanjuje upalu i potiče zacjeljivanje rana.

Stoga je gel aloa vera popularna za tretmane kod različitih stanja kože, kao što su psorijazu, osip, posjekotine i opekline. Aloa vera sadrži lupeol, salicilnu kiselinu, dušik uree, cimetnu kiselinu, fenole i sumpor, a svi oni inhibiraju bakterije koje mogu uzrokovati akne. U jednoj studiji, različitoj koncentraciji gela aloe vere dodane su ulje klinčića i bosiljka te je procijenjeno ima li svojstva protiv akni.

Što je veća koncentracija aloe vere u losionu, to je bila učinkovitija u smanjenju akni. Iako gel od aloe vere može sam pomoći u rješavanju akni, možda je učinkovitiji u kombinaciji s drugim ljekovitim sastojcima. Gel aloe vere nanesite na kožu gdje imate akne i taj postupak ponavljajte 1 do 2 puta dnevno ili po želji, sve dok akne se ne povuku.

Tagovi:

Više članaka

Clavosan – krema protiv gljivica

Clavosan – krema protiv gljivica

Clavosan krema je namijenjena liječenju protiv gljivica kože i gljivica noktiju. Možda mnogi od nas i nisu svjesni, ali gljivice su vrlo opasne za ljudsko zdravlje jer uzrokuju nekrozu tkiva koja se m

Zašto nastaju gljivice na noktima

Zašto nastaju gljivice na noktima

Gljivice na noktima nisu samo estetski problem, već je to ujedno i ozbiljan zdravstveni problem. Osim što vam nokti na stopalima ne budu baš pretjerano atraktivno izgledali, ujedno će vam nokti biti b

Kako hijaluron djeluje na usne

Kako hijaluron djeluje na usne

Izgled je svima važan u životu. Možemo naravno reći da izgled nije sve nego je bitno upoznati kakva je osoba ispod površnih stvari i bili bi u pravu. No bez obzira na to, nikako ne možemo reći