Kako napraviti internet stranicu

Kako napraviti internet stranicu

Kako napraviti internet stranicu, potreba za internet stranicom

Danas gotovo da ne postoji nešto što nije dostupno preko interneta. Dovoljno je otvoriti internet pretraživanje i u roku od par sekundi možemo pronaći određenu djelatnost i sve informacije vezano za nju. Danas svaki pojedinac koji se bavi određenim poslom ima internet stranicu, kao i svaka tvrtka koja drži do sebe. Internet je postao svijet gdje su informacije dostupne od 0-24, i ne čudi da većina ljudi upravo preko njega traži određene tvrtke i njihove usluge. Potreba za pitanjem kako napraviti internet stranicu je prisutna od kako postoji internet. Internet stranica je mjesto gdje vi možete vidjeti određene ponude tvrtke ili osobe, i upravo zato su od iznimne važnosti. Naravno, velike tvrtke imaju i veću svotu novaca na raspolaganju kada dolazi do izrade internet stranice i njenog dizajniranja, no mnogi ipak nemaju taj luksuz. Kako napraviti internet stranicu bez novaca? Na internetu postoji niz besplatnih alata koji vam mogu pomoći u izgradnji internet stranice. Od razmišljanja do realiziranja internet stranice dijeli vas ugrubo sat vremena.

Kako napraviti internet stranicu, napravite sami internet stranicu

Prije nego se bacite na posao izrade vlastite internet stranice, bilo bi dobro da poznajete određene pojmove koji su povezani za izradu i objavu internet stranice. Ovdje mislimo na riječi poput Domena, što je web/internet adresa. Hosting, smještaj same stranice na serveru. Provider, tvrtka koja vama pruža uslugu prostora gdje će biti smještena vaša web/internet stranica. Krenimo, prvi korak je odabrati vašu domenu tj. Ime za vašu internet stranicu. Ime internet stranice svakako bi bilo poželjno da je relevantno sa sadržajem internet stranice. Odabrat ćete također ekstenziju -. hr, . net, . com što dolazi na kraju imena vaše stranice. Ovisno o tome koju ekstenziju ćete odabrati i u kojem registru, budite svjesni da ćete domenu plaćati od 30 do stotinu kuna. Sljedeći korak je da osigurate mjesto za svoju stranicu. Imate domenu, morate osigurati i mjesto na serveru gdje će vaša stranica funkcionirati. U Hrvatskoj postoji 10-ak hosting servisa koji vam mogu ponuditi različite pakete, isto tako u ponudi imaju izradu internet stranice. Hosting može stajati do nekoliko stotina kuna i plaćate ga dokle god želite održavati stranicu. Sada dolazimo do pitanja kako napraviti internet stranicu? Izrada jednostavne stranice ne zahtijeva znanje programiranja ili grafičkog dizajniranja. Internet vrvi od besplatnih alata za izradu internet stranica. KompoZer, Wix, Weebly su samo neka od popularnijih imena u svijetu izrade internet stranica. Sada kada znate kako napraviti internet stranicu, bitno je da ju znate i objaviti. Kada postignete ono što ste željeli od stranice, potrebno je da ju objavite. Jedan klik mišem je dovoljan je za objavu. Kako bi osigurali da vaša stranica bude vidljiva u rezultatima pretraživanja, bilo bi poželjno da je bogata ključnim riječima koje su karakteristične za vaše poslovanje.

Kako napraviti internet stranicu, što nakon izrade internet stranice

Nakon što ste naučili kako napraviti internet stranicu i nakon što ste svoju internet stranicu uspješno objavili, bitni su sljedeći koraci. Održavanje stranice je jako važno kako bi ona živjela na internetu. Redovno ju osvježavajte i ažurirajte kako bi posjetitelji na vašoj stranici uvijek mogli dobiti najnovije vijesti vezano za vaše ponude. Skupite par mišljenja od prijatelja, bližnjih i kolega, oni vam mogu dati u uvid kako vide vašu internet stranicu sa stajališta korisnika. Obratite svakako pažnju na pravopis, stil pisanja, fotografije, dizajn, i informacije vezane za dostupnost, sve ovo ostavlja prvi dojam na posjetitelja. Nemojte se bojati napraviti internet stranicu, za početak možete krenuti s blogom ili probnom stranicom prije nego usavršite kako napraviti internet stranicu po vašoj mjeri. Prije nego krenete u proces izrade internet stranice dobro je imati neku osnovnu viziju. Stavite ideje na papir i polako ih realizirajte. Izgradnja dobre internet stranice se ne događa u par minuta.

Tagovi:

Više članaka

Kako sigurno surfati

Kako sigurno surfati

Javne Wi-Fi mreže su sveprisutne i često su nam dostupne u kafićima, restoranima, hotelima, zračnim lukama i drugim javnim mjestima. Međutim, korištenje javnih Wi-Fi mreža može biti opasno jer su čest