Kako prijevremeno otplatiti kredit

Kako prijevremeno otplatiti kredit

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:37
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kredit se može ranije otplatiti

Svijet pokreće novac i gotovo da nema stvari za koje nam u svakodnevnom životu ne trebaju novci kako bi si ih mogli priuštiti. Manje iznose većina ljudi može pokriti, no kupnja stvari poput auta, nekretnine ili nečeg sličnog redovito iziskuje podizanje kredita, bilo da se radi o podizanju kredita u nekoj bankovnoj instituciji ili nekoj kreditnoj instituciji. Sam iznos kredita, kao i vremenski rok otplate variraju te ovise o mnogim faktorima, od samog iznosa plaće pa sve do visine rate koja se dogovori u instituciji gdje se isti podiže. Postoje kratkotrajni krediti koji su obično manje svote, no postoje krediti poput onih stambenih koji se često uzimaju na duži vremenski period kao što je dvadeset ili više godina. Iako svaki kredit ima vremenski rok otplate, taj se rok može smanjiti i prilagoditi s obzirom na vaše mogućnosti. No, važno je znati da prijevremeno otplaćen kredit može imati dodatnih troškova te je stoga važno provjeriti uvjete u instituciji u kojoj se on uzima.

Uvjeti otplate za kredit ovise o banci

Nevažno koja je vrsta kredita o pitanju, da li su to gotovinski krediti ili stambeni krediti, oni se uzimaju na određen vremenski period i u skladu s mogućnostima otplate. No ponekad se ljudima životna situacija mijenja, i to ne nužno na lošije kako bi neki možda na prvu pomislili, već ona može otići na bolje i otvoriti nove mogućnosti u životu pojedinca. Kada se ljudima financijska situacija popravi i plaća poraste, ponekad požele kredit otplatiti ranije kako bi napravili situaciju u kojoj će ranije otplatiti kredit ili podići novi ukoliko je to potrebno. Kako bi saznali koji su uvjeti prijevremenog otplaćivanja kredita i kako je to moguće napraviti, te koji su potencijalni troškovi i penali od strane banke, najbolje je posavjetovati se s osobnim bankarom ili bankarom kod kojeg ste potpisali papire za podizanje kredita jer je to jedini način na koji ćete dobiti sve potrebne informacije i točne načine na koji se to radi.

Kredit i dodatni troškovi za raniju otplatu

Uvjeti pod kojima se dobiva kredit, no isto tako i uvjeti pod kojima se on može ranije otplatiti razlikuje se od banke do banke te ostalih institucija u kojima je on podignut. Stoga je važno otići direktno u poslovnicu u kojoj je isti otvoren kako bi dobili točne informacije i uvjete pod kojima je moguće ranije otplatiti kredit. Internet je dobro mjesto na kojem se pojedinac može informirati o sveopćim mogućnostima, no neke informacije su zastarjele ili se odnose na određenu instituciju te se takav način otplate i ranije zatvaranje kredita ne može primijeniti na svaku situaciju. Neke banke nude i informacije te razne kalkulatore na svojim stranicama, no daleko najjednostavniji način je odlazak u fizičku poslovnicu gdje će bankari dati savjet te napraviti izračun po kojem se mogu napraviti određene promjene u roku otplate, no morate biti svjesni da će to donijeti i određene nove troškove zbog kojih ranija otplata nije nužno jeftinija opcija.

Tagovi:

Više članaka