Kako spojiti monitor na laptop

Kako spojiti monitor na laptop

Kako spojiti monitor na laptop, potreba za dodatnim ekranom

Laptopi su danas postali must have stvar za većinu korisnika. Njegova praktičnost, prenosivost i učinkovitost ga čini jednim od poželjnijih elektronskih naprava, što je svakako veliki plus. Kao što ima i svojih pozitivnih strana, laptopi također imaju i niz nedostataka, a jedan od njih je upravo veličina ekrana. Iako u današnjem svijetu tehnologije možemo birati veličine laptopa kao i performanse, većina se ipak pita kako spojiti monitor na laptop. Spajanje dodatnog monitora na vaš laptop vam omogućuje dodatnu preglednost, bilo da je u pitanju posao ili igranje igrica. Svaki korisnik laptopa je barem jednom poželjelo da ima veći i pregledniji ekran. Ovaj jednostavan proces spajanja dodatnog ekrana pomoći će vam da postignete maksimalnu preglednost. Znate i sami kako nije ništa čudno u uredima danas vidjeti po dva ili čak tri monitora radi bolje organizacije. Kako spojiti monitor na laptop? U nastavku teksta donosimo vam jednostavan, informativan i koristan primjer kako spojiti dodatni ekran na vaš laptop kako bi ste dobili bolju preglednost.

Kako spojiti monitor na laptop, spajanje vanjskog monitora na laptop

Mnogi korisnici laptopa nakon određenog vremena shvate da je monitor jednostavno premali za obavljanje određenih poslova, i upravo se ovdje postavlja pitanje kako spojiti monitor na laptop? Proces spajanja vanjskog monitora na laptop vam može udvostručiti ili utrostručiti radnu površinu na zaslonu. Kada je laptop spojen na vanjski monitor vi možete obavljati više zadata u isto vrijeme bez poteškoća. Primjerice, na vanjskom monitoru možete gledati film dok u međuvremenu na ekranu vašeg laptopa možete surfati internetom bez da se dvije radnje miješaju međusobno. Morate imati određene stvari na umu prije spajanja laptopa na vanjski monitor, iako je proces veoma jednostavan za slijediti. Prvi korak pri kako spojiti monitor na laptop je da provjerite kablove na vanjskom monitoru i vašem laptopu. Na današnjem tržištu prisutna su tri glavna oblika kabela koji se koriste, a oni su; HDMI, ako imate noviji laptop vjerojatno imate ovakvu vrstu priključka. Ovo je najčešći kabel i u skladu je s puno uređaja. VGA port se nalazi na nešto starijim laptopima, prepoznati ćete ga po obliku trapeza koji sa strane ima rupe za vijke za priključak. DVI, nije čest priključak kao prethodna dva, izgledom podsjeća na VGA ali samo s pravokutnim oblikom. Sada kada ste provjerili o kojim kablovima je riječ možete krenuti na drugi korak. Provjerite postavke na laptopu vezano za vanjski monitor. Kada prispojite dodatni monitor laptop bi automatski trebao prepoznati spajanje, no neki laptopi zahtijevaju pristup postavljanja. Kada vaš laptop prepozna vanjski monitor, odabrat ćete kako će on funkcionirati. Ovdje možete birati da li želite da vanjski monitor bude produžetak vašeg početnog zaslona ili želite da rade odvojeno. Ovo ovisi o vašim odlukama i željama.

Kako spojiti monitor na laptop, detaljne upute

Ovdje ćemo vam detaljno, korak po korak objasniti kako spojiti monitor na laptop. Prvi korak je svakako da provjerite kompatibilnost između vašeg laptopa i vanjskog monitora kojeg želite spojiti. Provjerite vrstu kabela sa strane vašeg laptopa i isto tako sa strane ili iza na monitoru. Drugi korak nije obavezan, ali svakako se preporučuje da isključite vaš laptop prije spajanja kablova. Zatim uključite kablove. U trećem koraku ćete opet uključiti vaš laptop. Noviji laptopi sadrže tipku s ikonom monitora, pritisnite na ikonu i spojit ćete se na vanjski monitor. Navedena tipka obično pripada #F, također može biti ključ Fn. Određeni laptopi će automatski prepoznati vanjski monitor, tako da nećete morati možda pritisnuti nikakvu tipku. U samo četiri koraka možete imati dodati ekran za bolju preglednost. Ukratko, proces kako spojiti monitor na laptop je jednostavan proces koji vam uvelike može olakšati posao, gledanje filmova, igranje igrica ili neku drugu aktivnost za koju nam je potreban dodatni monitor.

Tagovi:

Više članaka

Kako sigurno surfati

Kako sigurno surfati

Javne Wi-Fi mreže su sveprisutne i često su nam dostupne u kafićima, restoranima, hotelima, zračnim lukama i drugim javnim mjestima. Međutim, korištenje javnih Wi-Fi mreža može biti opasno jer su čest