Kako upaliti auto

Kako upaliti auto

Kako upaliti auto, upoznavanje s autom

Uvijek postoje određeni savjeti za vozače početnike. Paljenje automobila i vožnja je nešto što je iskusnim vozačima normalni dio svakodnevne rutine. Vožnja auta je kompleksna radnja koja zahtjeva maksimalnu koncentraciju i dobre reflekse kao i motoričke sposobnosti. Nedostatak vještine za volanom mnoge mlade vozače ostavlja s osjećajem nesigurnosti, ali važno je naglasiti da su i današnji najbolji vozači jednom bili početnici. S autom se većina nas upoznaje upravo preko pitanja i objašnjenja kako upaliti auto. Kako bi ste postali dobar vozač potrebni su mjeseci, pa i godine prakse. Nudimo vam par savjeta kako da bolje upoznate auto i postanete sigurniji u svojoj vožnji. Osnovno je pravilo što više upoznajete auto i kako funkcionira, toliko bolje ćete se osjećati u njemu. Prije samog procesa kako upaliti auto bitno je da znate osnove poput koje gorivo ide u auto i za što služe određene funkcije u automobilu. Upoznavanjem automobila i prije procesa paljenja stječete lagano samopouzdanje.

Kako upaliti auto, lampice i signali

Sada kada ste se udobno smjestili u automobil, prvo što ćete ispred sebe vidjeti je ploča s instrumentima. Potrebno je poznavati minimalno 10 svjetlosnih simbola kako bi znali što se događa s vašim automobilom kada možda nešto nije u redu. S vremenom ćete naravno pohvatati svaki simbol u autu, a do tada je bitno da znate osnove. Naravno, u autoškoli ćete proći sve navedeno. Sljedeće pitanje je kako upaliti auto? Potrebno je staviti mjenjač u neutralni, popularno zvan ler položaj, ovo se uvijek preporučuje početnicima u vožnji. Preporučuje se čak i dok je motor isključen da je mjenjač u neutralnom položaju jer morate stisnuti papučicu spojke. Okrećemo ključ i dajemo kontakt koji zatvara strujni krug i sve je spremno za pokretanje motora. Stisnite papučicu spojke/kvačila/kuplunga jer pri tome elektropokretač neće morati pokretati dijelove mjenjačke kutije tj. Getribe. Kada se ključ okrene vi spajate strujni krug s elektropokretačem. Ovdje struja iz akumulatora dolazi do zupčanika i zavrti ih, zupčanici su povezani s radilicom gdje su pričvršćeni klipovi koji se krenu pomicati gore/dolje i naposljetku mašina se uključi u rad. Na ovaj način ste dobili odgovor na pitanje kako upaliti auto.

Kako upaliti auto, što morate znati

Uvijek morate znati određene stvari vezane za rad automobila. Primjerice, cijeli objašnjeni dio kako upaliti auto ne bih bio moguć bez akumulatora, jer upravo je u njemu pohranjena električna energija koja je potrebna za pokretanje motora u autu dok ne krene samostalno raditi. Akumulator je potreban za uključivanje motora, tako da kada vam auto ne želi upaliti prvo provjeravate stanje akumulatora. Kako upaliti auto ako ne možete okrenuti ključ? Ovo je znak da je volan zaključan, potrebno je volan lijevom rukom napeti na desnu ili lijevu stranu, a desnom rukom ćete blago okretati ključ u smjeru kazaljke na satu sve dok se ključ ne oslobodi. Potrebno je znati da gas na novijim autima prilikom paljenja nije potreban. Mjenjač se stavlja u neutralni položaj pri paljenju auta, iako se ovo većinom odnosi samo na početnike. Bitno je držati pritisnutu papučicu spojke dok se auto pali. Sve što vas zanima vezano za paljenje automobila, kao i vožnju ćete sigurno naučiti u autoškoli. Neke osnove vam naravno mogu pokazati i bližnji, no morate imati na pameti da različiti ljudi također imaju i različite navike vezane za automobil.

Tagovi:

Više članaka

Kako sigurno surfati

Kako sigurno surfati

Javne Wi-Fi mreže su sveprisutne i često su nam dostupne u kafićima, restoranima, hotelima, zračnim lukama i drugim javnim mjestima. Međutim, korištenje javnih Wi-Fi mreža može biti opasno jer su čest