Kako žena najlakše ostane trudna

Kako žena najlakše ostane trudna

Kako žena najlakše ostane trudna, planiranje trudnoće

Postati majka je želja mnogim ženama. Postoji određeni trenutak u životu kod svake žene kada je sigurna da želi postati majka, osobito kada nađe partnera koji dijeli istu želju s njom. Većina trudnoća su planirane, do njih dolazi razgovorom između dvoje partnera i odlukom, ali postavlja se pitanje kako žena najlakše ostane trudna što prije? Mnogi misle kako su zaista potrebne samo osnove poput ne zaštićenog sexa, ali realno potrebno je puno više. Proces oko trudnoće je itekakav posao, uz kako žena najlakše ostane trudna postavljaju se brojna druga pitanja poput; što jesti i piti da žena prije zatrudni, što može pomoći kod brzog začeća, da li se može povećati plodnost, kako računati plodne dane itd. Za planiranu trudnoću potrebno je zaista znati podosta toga vezano za funkcioniranje ženskog organizma, ali isto tako postoje jednostavni savjeti koji vam mogu pomoći ostvariti planiranu bebu što prije. Planiranje trudnoće je najljepši proces u ženinom životu do poroda.

Kako žena najlakše ostane trudna, kako brzo zatrudnjeti

Odlučili ste se imati dijete, čestitamo! Kako žena najlakše ostane trudna? Naravno, prije svega je bitno naglasiti kako morate prestati koristiti zaštitu prilikom seksa, bilo da je riječ o kontracepciji ili nekom drugom obliku zaštite. Ako koristite kontracepcijske pilule bitno je naglasiti da prestankom njihove uporabe vašem tijelu će biti potrebno nekoliko ciklusa da se vaša ovulacija vrati u normalu da možete ostati trudni. Ovulacija je ključna za začeće. Morate svakako pratiti svoje plodne dane, najbrži način za računanje plodnih dana je da oduzmete 14 dana od dužine vašeg ciklusa. Većina žena prati svoje plodne dane putem aplikacija za mobitele jer upravo tim putem automatski vam je izračunato sve, od duljine menstruacije do plodnih dana. Računajte seksualni odnos, koliko god vam ovo smiješno zvuči, dobar timing je ključan. Gledajte na to da imate seksualni odnos prije nego ovulirate, ovo pojačava šansu da jajna stanica bude oplođena. Kako žena najlakše ostane trudna? Da li možda određene poze u seksu imaju ulogu u začeću? Ginekolozi tvrde kako je jutarnji seks dobra opcija jer je broj spermatozoida najviši kod muškaraca upravo ujutro. Nakon seksa ženama se savjetuje da legnu na leđa, vagina se prirodno spušta upravo prema dole i tako omogućava bolju tečnost sjemena prema jajašcu. Što nikako ne raditi ako želite ostati trudni? Nikako nemojte koristiti lubrikante i razna pomagala.

Kako žena najlakše ostane trudna, što nakon

Napravili ste sve kako bi dobili odgovor na pitanje Kako žena najlakše ostane trudna, što sad? Prvi korak je svakako test za trudnoću. Najtočnije rezultate za trudnoću dobiti ćete ako se testirate na dan kada očekujete menstruaciju, iako možete već i 10 dana nakon ovulacije. Savjetuje se kupnja dva do tri različita testa kako bi ste u potpunosti znali da li je ishod negativan ili pozitivan. Što ako test bude negativan a vi ste probali sve što vam se savjetovalo? Istina je da parovi ne uspijevaju dobiti bebu već nakon prvog pokušaja, potrebno je ponekad od 6 mjeseci do godinu dana. Kako žena najlakše ostane trudna? Ako vam savjeti ginekologa, savjeti drugih žena ili navedeni savjeti nisu pomogli, svakako možete sljedeći mjesec već isprobati nešto novo poput trakica za praćenje ovulacije ili sličnih preparata. Od iznimne je važnosti dobro računati plodne dane, i upravo ovdje najčešće dolazi do pogrešaka zašto žena ne može zatrudnjeti kada želi. Trudnoća nije lagani proces, čak i kada se planira.

Tagovi:

Više članaka