Prvi mobitel u Hrvatskoj

Prvi mobitel u Hrvatskoj

Prvi mobitel u Hrvatskoj većina Vas nije ni doživjela!

Revolucija mobitelske industrije kakvu poznajemo danas počela je još u 90-ima. Dok smo danas naviknuti na smartphonove i mobitele koji rade doslovno sve, prvi mobitel u Hrvatskoj koristio se samo za pozive. BIlo je to u 90-im godinama prošlog stoljeća, a Hrvati su vrlo brzo uvidjeli prednosti bežićnog telefona odnosno mobilnog telefona. Do tada mogli smo telefonski dobiti samo nekoga tko je bio doma ili u uredu, ne i dok je šetao ili šetala između radnog mjesta i doma ili dok je bila vani. Prvi mobitel u Hrvatskoj posve je drukčiji nego današnji modeli koje kupujemo. Smartphonovi su in tek zadnjih deset godina, a prije 30 godina još nije ni bilo pravih mobitela kod nas. Današnji mobiteli rezultat su višegodišnjeg istraživanja mobilne industrije, a ta revolucija i dalje traje. Naši mobiteli počeli su biti fenomen našeg doba, a isto tako su mali kompjuteri koji nam koriste za gotovo svaku aktivnost.

Prvi mobitel u Hrvatskoj nisu koristili samo oni bogati!

Mobiteli su jako brzo postali dostupni svima upravo radi čiste funkcionalnosti koje imaju. Danas je roditeljima sasvim normalno pustiti svoje dijete tinedžerskih godina van jer znaju da ih uvijek mogu kontaktirati putem mobitela. Prije to nije bilo tako, a svatko je imao rok do kada je mogao biti vani. Djeca su se redovito javljala svojim starcima na portafone ili jednostavno tako da su stigli kući ranije. Prvi mobitel u Hrvatskoj započeo je zapravo i veliku društvenu promjenu. Prvi mobitel u Hrvatskoj omogućio je lakše kontaktiranje i komunikaciju. Osim što su roditelji mogli biti mirniji, isto tako smo sve brže sklapali poslove i započinjali ideje. Zato je i ljudska djelatnost danas sveukupno brža i mobilnija. Zahvaljujući mobitela, dobili smo novi izgled međusobnih odnosa i društva općenito. Ipak, ovdje također govorimo i o otkupu mobitela, a ako jedan takav imate i ne koristite ga, najbolje ga je dati na otkup – kako? Na pravom ste mjestu.

Prvi mobitel u Hrvatskoj niste mogli otkupiti, ali današnje svakako možete!

Danas su mobiteli u džepu svakoga od nas, a sasvim nam je normalno da možemo kontaktirati drugu osobu kada god poželimo. Prvi mobitel u Hrvatskoj nije bio tako vrijedan kao ovi danas, a trebate znati da su nekada prosječni mobiteli koštali ispod 100 eura, dok je danas dati 500 eura na mobitel – malo! No ukoliko štedite za novi smartphone, bilo bi isto tako smart da stari i prodate, a onda imate veći budžet za novi. Otkup mobitela danas treba biti nešto obavezno ukoliko želite uštedjeti novce. Kad god imate stari koji više ne koristite, dajte ga na otkup i pomoću tog novca kupite novi. Stari mobiteli se koriste u dijelovima i neovisno o tome kako radi i koliko je star, trebate barem probati svoj dati na otkup. Možda nemate prvi mobitel u Hrvatskoj koji bi se danas lako mogao prodati i muzeju, ali svakako imate prethodni mobitel kojeg bi se bilo pametno riješiti na pametan način.

Tagovi:

Više članaka

Kako sigurno surfati

Kako sigurno surfati

Javne Wi-Fi mreže su sveprisutne i često su nam dostupne u kafićima, restoranima, hotelima, zračnim lukama i drugim javnim mjestima. Međutim, korištenje javnih Wi-Fi mreža može biti opasno jer su čest