Stvari koje treba prestati kupovati kako biste uštedjeli novac

Stvari koje treba prestati kupovati kako biste uštedjeli novac

Zatražite kreditKoji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako krenuti štedjeti novac?

Kada govorimo o potrošačima, možemo ih podijeliti u dvije skupine. U jednoj skupini imamo one koji mogu kontrolirati impulzivne kupnje i koji se drže štednje. U drugoj skupini imamo one koji vole trošiti na sve i svašta i kojima je impulzivna kupnja normalna stavka. Mnogi od nas pripadaju u drugu skupinu, osobito kada primijetimo da su negdje određena sniženja ili akcije. I dok nema ničeg lošeg u tome da se tu i tamo počastite nečime, ukoliko to pređe u naviku imate ozbiljan problem koji vas na kraju mjeseca može itekako koštati. Kako staviti novac sa strane? Kako uštedjeti na osnovama?

Neovisno o tome da li imate velika ili mala primanja, štednja se može prilagoditi vama i vašim izdvajanjima. Kako krenuti štedjeti novac? Za početak, stavite svoje ukupne prihode na papir. Nakon toga krenite oduzimati potrebne životne troškove (režije, kredit, hrana, benzin, stanarina). Sada od ostalog iznosa oduzmite moguće luksuze (narudžbe, pretplate, igre na sreću, impulzivnu kupnju). Sada pogledajte koliki bi vaš budžet izgledao bez i koliko izgleda s luksuzima. Naravno, luksuzi su potrebni, no bitno ih je imati u granicama normale kako se ne bi pronašli u nepotrebnim zaduženjima. Sada si probajte odrediti bez kojih luksuza bi mogli i koliko oni zapravo koštaju.

Jednostavni trikovi kako uštedjeti novac

Sada kada ste svjesni svojih mjesečnih prihoda i realnih troškova, krenite u svijet štednje. Uzmimo za primjer da volite popiti kavu u kafiću, prestanite to raditi i uštedjeli ste si ipak nešto sitno novaca. Dan po dan ta svota se povećava i na posljetku si od tih novaca možete kupiti aparat za kavu! Prestanite nepotrebno odlaziti u šoping. Iako su određeni popusti primamljivi i riječ je o jedinstvenoj ponudi, zapitajte se da li je to zaista bitno. Radije taj novac stavite sa strane kako bi si jednog dana možda mogli i nešto kvalitetnije kupiti. Gladni ste i niste pri volji za kuhanje pa ćete radije naručiti? Definitivno najlakši način kako baciti novac. Za primjer, jedna narudžba od 15 do 20€ može biti 3 do 4 obroka.

Kupnja jednokratnih stvari je također bacanje novaca. Iako su neke stvari i artikli tako napravljeni, uvijek je bolje kupiti nešto što ćemo dugoročno koristiti. Igranje raznih igara na sreću može nam donijeti potencijalni dobitak, no u često slučajeva su samo gubitak vremena i novaca. Navedene stavke vam mogu za početak stvoriti sliku o tome koliko novaca možete ostaviti sa strane. U slučaju da vam gotovina treba odmah i nemate vremena za njenu štednju, tada je najbolje da istražite što su to pozajmice i koji sve oblici pozajmice postoje.

Koje stvari morate izbjegavati ako želite uštedjeti novac?

Kada pričamo o stvarima, mislimo o fizičkim objektima koji se nalaze u našim domaćinstvima i nemaju baš neku funkciju. Ovo se može odnositi na odjeću, knjige, biljke, razne ukrase, šminku itd. Iako ljudi najčešće troše novac na impulzivne kupnje i odluke, one se nekad odnose baš na kupnju stvari koje nam nikako nisu potrebne ali su dostupne jer su na sniženju. Nažalost, većina misli kako su kupnjom određenih stvari na popustu uštedjeli novac, no realno su ga izgubili. Prodavači nikada neće prodati robu na popustu ako se to njima ne isplati, i to je ono što mnogi ne razumiju.

Kupnjom stvari na sniženju platili ste realnu cijenu tog proizvoda. Koje stvari izbjegavati ako želimo uštedjeti? Potrebno je izbjegavati bilo kakvo sniženje artikala. Gledajte to ovako, da li biste sada radije platili neku stvar 20€ ili tih 20€ stavili sa strane za neko putovanje ili kupnju bitnije stvari? Kada krenete tako razmišljati, nesvjesno ste već krenuli štedjeti i stavljati sa strane. Nakon nekog vremena shvatiti ćete da je moguće uštedjeti, no potrebno je tu i tamo ipak se odreći nekih luksuza koji zaista nisu uvijek potrebni.

Tagovi:

Više članaka

Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

### Kako ubrzati proces dobivanja zajma?

Kada se suočavate s potrebom za dodatnim financijskim sredstvima, brzina odobravanja zajma može biti ključna. U današnje vrijeme postoji mnogo načina kako ubr