Uplata radnog staža za nezaposlene

Uplata radnog staža za nezaposlene

Uplata radnog staža za nezaposlene i što nakon otkaza

Često kao dio otkaza zaposlenika, poslodavci će zaposleniku ponuditi otpremninu / isplatu. Poslodavci se nadaju da će ova isplata pomoći zaposleniku tijekom prijelaznog razdoblja kada traži novo zaposlenje, no to i dalje nije potrebna uplata radnog staža za nezaposlene. Poslodavci sebe smatraju velikodušnima u pomaganju u pokrivanju nadolazeće praznine u zaposlenju i vjeruju da njihova velikodušnost znači da neće morati plaćati naknade za nezaposlenost zaposleniku ili da će isplata barem nadoknaditi iznos koji će zaposlenik primiti i nužnost koju ima uplata radnog staža za nezaposlene.

Na nesreću poslodavaca, otpremnina obično nema utjecaja na sposobnost zaposlenika da prima naknadu za nezaposlene. Odjel za sigurnost zapošljavanja, koji obrađuje sve zahtjeve za nezaposlenost, smatra da su otpremnine isplate zaposleniku za prošlu službu. U skladu s tim, otpremnine se ne smatraju plaćama i ne čine pojedinca podobnim za primanje naknade za nezaposlenost. Važno je da će, gledajući isplate poslodavca, analizirati “prirodu i svrhu” isplate, a ne karakterizaciju isplate poslodavca kako bi utvrdili jesu li takve isplate pravilno klasificirane kao otpremnine.

Stoga nije važno hoće li poslodavac pozvati pomoć za nadoknadu plaćanja, prijelaznu plaću, mirovinu itd. Također nije važno hoće li se isplata izvršiti u paušalnom iznosu ili u dijelu ciklusa obračuna plaća. Ako se isplata ne odnosi na nadnicu za rad, to vjerojatno neće utjecati na pravo zaposlenika na nezaposlenost.

Uplata radnog staža za nezaposlene i udruga za prava nezaposlenih

Primjer 1: Program odvojenih plaća poslodavca predviđa paušalni iznos na temelju radnog staža. Svrha plaćanja je omogućiti pojedincu da održi svoj životni standard dok traži drugi posao. Pojedinac ne obavlja usluge nakon datuma razdvajanja. Ova uplata radnog staža za nezaposlene predstavlja otpremninu i stoga ne diskvalificira.

Primjer 2: Pojedinac je obaviješten da će mu otkazati radni odnos 17. travnja. Pojedinac je radio u prostorijama poslodavca do 6. travnja, ali je pružao pomoćne usluge poslodavcu od 6. travnja do 17. travnja telefonom u obuci za zamjenu. Plaće primljene od 6. do 17. travnja nisu otpremnine. Budući da je pojedinac obavljao neke usluge i primao plaće u razdoblju od 6. travnja do 17. travnja, nije bio nezaposlen i stoga nije ispunjavao uvjete za beneficije prema Zakonu.

Stoga, iako je pružanje otpremnine lijepa naknada koju zaposlenici obično jako cijene, ne nudite takvu naknadu jer će smanjiti vaše zahtjeve za nezaposlenost ili iznos koji morate isplatiti. No i dalje je potrebna uplata radnog staža za nezaposlene.

Uplata radnog staža za nezaposlene i zanimljivosti o njoj

Naknade za nezaposlenost, koje se nazivaju i osiguranje za slučaj nezaposlenosti, uplata radnog staža za nezaposlene, naknade za nezaposlene ili jednostavno nezaposlenost, isplate su nezaposlenim osobama koje vrše nadležna tijela. U Sjedinjenim Državama naknade se financiraju obveznim državnim sustavom osiguranja, a ne porezima na pojedine građane. Ovisno o nadležnosti i statusu osobe, ti iznosi mogu biti mali, pokrivajući samo osnovne potrebe ili mogu nadoknaditi izgubljeno vrijeme proporcionalno prethodnoj zarađenoj plaći.

Uplata radnog staža za nezaposlene uglavnom se daje samo onima koji se prijave kao nezaposleni i često pod uvjetima koji osiguravaju traženje posla. Većina zemalja traži od osoba koje primaju naknadu za nezaposlenost da traže novo radno mjesto, a može im se zatražiti i dokumentacija o aktivnostima traženja posla.

Naknade se mogu smanjiti ako podnositelj zahtjeva ne ispuni uvjete pretraživanja ili odbije ponudu za posao koju agencija za naknadu za nezaposlene smatra prihvatljivom. Agencije također mogu osigurati resurse, obuku ili obrazovanje za tražitelje posla. Neke zemlje dopuštaju korisnicima da prihvate poslove sa skraćenim radnim vremenom bez gubitka prava na naknadu, što se može suprotstaviti destimulaciji naknada za nezaposlenost prihvaćanju poslova koji ne zamjenjuju u potpunosti prijašnje plaće.

Tagovi:

Više članaka

Što je regres

Što je regres

Odabir metode revizije plaća poslodavca ovisi o opsegu i ciljevima revizije, uključujući broj radnih mjesta i proračun. Također ovisi o tome smatra li se parnica vjerojatnom, a time i hoće li se metod

Kako knjižiti račun iz prošle godine

Kako knjižiti račun iz prošle godine

Dnevnici prethodne godine koriste se za ispravke vaših računa nakon što ste obradili kraj godine. Kako knjižiti račun iz prošle godine? Vrijednosti knjiženja iz prethodne godine evidentiraju se različ

Kako prebaciti novac sa paypala na karticu

Kako prebaciti novac sa paypala na karticu

Osoba ste koja ima paypal i Revolut račun i sada vas zanima kako prebaciti novac sa paypala na karticu Revoluta. Prije nego što saznate kako prebaciti novac sa paypala na karticu Revoluta, morate znat