Izrada natalne karte

Izrada natalne karte

Izrada natalne karte što je potrebno

Astrološka natalna karta – je karta gdje su svi planeti bili na svom putovanju oko Sunca (s našeg polazišta na zemlji) u trenutku vašeg rođenja. Čitanje astrološke karte može otkriti vaše snage i slabosti, vaše mogućnosti za rast duše, najbolje vrijeme za vaše najvažnije poteze. Natalna karta nije isto što i tarot.

Izrada natalne karte treba slijedeće informacije o vama: trebat će vam vrijeme, datum i mjesto rođenja. Neki ljudi ne znaju vrijeme svog rođenja. Ako ga ne možete pronaći u rodnom listu, možete pokušati kontaktirati matični ured u vašoj državi ili području rođenja. A ako to i dalje ne uspije, napravite što bližu procjenu ili unesite 12: 00 sati.

Bez vremena rođenja nećete moći točno naučiti svoj rastući znak ili uzlazni. Niti ćete točno znati u koje kuće spadaju planeti na vašoj karti. No, još uvijek postoji puno podataka koje možete prikupiti unosom svog datuma i mjesta rođenja – pa nemojte dopustiti da vas to spriječi za proces izrada natalne karte.

Što astrolog vidi u procesu izrada natalne karte

Izrada natalne karte može pružiti iznenađujući uvid u vaše obrasce i sklonosti. Oni su izvrstan način za razumijevanje vlastitih “slijepih točaka” i korištenje tog znanja za osobni rast i samopoboljšanje. Možete naučiti koje talente treba razvijati i gdje možda imate slabe točke za razvoj.

Obično astrolog traži nekoliko ključnih stvari u natalnoj karti: koji horoskopski znak i u kojoj se od 12 kuća nalazi svaki planet na karti, ;Venera, Mars i Mjesečev horoskopski znak i kuća za ljubav; Saturn tamo gdje ćete možda morati više raditi; Jupiter tamo gdje biste mogli imati sreće. Aspekti ili kutovi formirani između bilo koje dvije planete također mogu utjecati na detaljnije tumačenje kod izrada natalne karte.

Ako postoji “stellium” (3 ili više planeta u jednom znaku), što stvara veliku koncentraciju jedne specifične energije za osobu. Ravnoteža elemenata (planeti u vatrenim, zemljanim, zračnim i vodenim znakovima) na karti ili ako postoji ravnoteža kvaliteta na karti (planeti u kardinalnim, promjenjivim ili fiksnim znakovima), uzorak koji tvore planeti (postoji 7 klasičnih “oblika” karte); sve to astrologu su informacije za izrada natalne karte

Izrada natalne karte se astrologu sastoji od zbrajanja elementa i kvalitete i “bodovanja” tablice. Ako nedostaje jedna osobina ili prevladavaju druge, savjetovat će klijenta kako praktički unijeti više ravnoteže u svoj život. To zovemo Astro-Ayurveda jer je to umijeće balansiranja vaše karte!

Izrada natalne karte kada je tražiti

Dva su slučaja kada je posebno plodonosno tražiti od astologa izrada natalne karte: početkom svake godine i na vaš rođendan. Za novu godinu predlažemo da radite ono što se naziva tranzitna karta (koja se naziva i “natalna karta plus tranziti”). To može zahtijevati vodstvo profesionalnog astrologa jer tumačenje može postati složeno. U ovom slučaju započinjete s vlastitom natalnom (rođenom) kartom i uspoređujete je s tranzitnim (pokretnim) planetima, tj. trenutnim položajima planeta na nebu.

Tranzitne karte ipak nisu samo za Novu godinu. Možete uključiti bilo koji datum, prošli ili budući kod izrada natalne karte, i pokrenuti tranzitnu kartu koja uspoređuje planete u pokretu s vašom kartom rođenja. Karte tranzita iznimno su korisne za planiranje. Ako birate datum vjenčanja, rezervirate putovanje ili zakazujete važan pomak u karijeri, provjerite tranzitnu kartu da vidite je li nebo vedro.

Tranzitne karte također su izvrsne za povijesnu perspektivu: možete se osvrnuti na važne trenutke u svom životu – novu ljubav, preseljenje, smrt, prekid, preokret u karijeri, gubitak posla. Napravite grafikon (ili procijenjeni) da vidite što se tada događalo u zvijezdama.

Tagovi:

Više članaka