Kako napraviti pire krumpir

Kako napraviti pire krumpir

Kako napraviti pire krumpir, izbjegnite česte pogreške kod spravljanja i moći ćete napraviti sve, od običnog starinskog pirea do modernih pirea na sto načina

Većina ljudi kada ih pitate kako spravljaju krumpir pire, misli i kažu; “što se tu ima filozofirati”. Istina je da je tajna dobro napravljenog pire krumpira daleko više od par skuhanih krumpira koje trebate drobilicom za krumpir zgnječiti u pire, jasno, uz malo soli, papra, ulja ili maslaca i malo mlijeka ili vrhnja. Kako napraviti pire krumpir, izbjegnite česte pogreške kod spravljanja i moći ćete napraviti sve, od običnog starinskog pirea do modernih pirea na sto načina, vjerujte da se samo čini lako i da mnogima pire ne uspije. Pire od krumpira može biti prazan, običan starinski, uz dodatak soli, malo ulja i malo vode u kojoj se kuhao, ovakv prazni pire se često koristi u dijetalnim kuhinjama, a može uz različite dodatke postati vrhunska delicija. Kako napraviti pire krumpir, mijenjanjem dodataka pireu od krumpira, mijenjate njegove okuse. Možete dodavati različite suhe i samljevene začine, razno začinsko bilje, gljive, posebno tartufe, usudite se eksperimentirati, iznenadite svoje nepce i okusne pupoljke svojih gostiju.

Kako napraviti pire krumpir, tajna kvalitetnog pirea je u dobro kuhanim brašnastim krumpirima, dodavanju toplog mlijeka ili vrhnja i izbjegavanju miksera i blendera

Nemaju svi jednako dara za kuhanje, pa oni manje talentirani misle da je svaki krumpir dobar i za pire, što nikako nije istina. Postoje sorte krumpira za pečenje i sorte za kuhanje i gnječenje drobilicom za krumpir. Kako napraviti pire krumpir, tajna kvalitetnog pirea je u dobro kuhanim brašnastim krumpirima, dodavanju toplog mlijeka ili vrhnja i izbjegavanju miksera i blendera, gnječilica za krumpir je pravilo broj dva. Uz mnoga mesna jela i saftove ili soseve u receptima je kao prilog naveden krumpir pire, no nedostaju upute za mlade osobe koje tek uče kuhati i kako ga napraviti, jer se nekako podrazumijeva da to svi znaju pripremiti. Kako napraviti pire krumpir, treba biti objašnjeno u svakom receptu i na kuhaj.hr se o tome vodi računa. Kuhane brašnaste krumpire začinite po želji, dodajte maslac i počnite gnječiti drobilicom uz dodavanje malo zagrijanog mlijeka ili vrhnja. Mikseri i blenderi se nikako ne preporučuju za spravljanje krumpir pirea.

Kako napraviti pire krumpir, ako vam je ostalo dosta pirea od ručka, ne bacajte ga, uz jedno jaje i malo brašna napravite njoke ili tijesto za knedle

Ponekad se kuhari preračunaju u količinama, naročito ako su početnici u kuhanju, pa nakon obilnog i ukusnog ručka tužno gledaju u preostali krumpir pire, žao im ga je baciti, a znaju da nema podgrijavanja, a ni hladan se ne preporuča za konzumaciju. Kako napraviti pire krumpir, ako vam je ostalo dosta pirea od ručka, ne bacajte ga, uz jedno jaje i malo brašna napravite njoke ili tijesto za knedle, naše bake su to uvijek radile i nakon pirea, drugi dan uz ostatak safta možete imati njoke od krumpirova tijesta ili već za večeru knedle od marelica ili šljiva umotane u svileno krumpirovo tijesto. Tako ćete se izvještiti da će vam postati i zabavno spašavanje viška pirea. Kako napraviti pire krumpir, pire se za njoke ili knedle ionako mora ohladiti, dakle u ostatak pirea od ručka dodajte jedno jaje i brašna koliko krumpir može upiti. Umijesite glatko tijesto i napravite njoke ili knedle, po želji.

Tagovi:

Više članaka