Kako promijeniti jezik u wordu

Kako promijeniti jezik u wordu

Kako promijeniti jezik u wordu, Microsoft Word kao svakodnevni alat

Microsoft Word je jedan od najčešće korištenih PC programa danas. Mnogi od nas se upoznaju s korištenjem Word-a na studiju kada nastaje potreba za pisanjem seminara, referata, skripta i slično. Danas ne postoji osoba koja nije barem jednom radila nešto u Wordu. Iako je Word sam po sebi dosta jednostavan program vezan za osnove poput pisanja za što ga većina i koristi, on kao i svaki drugi program nudi mnoge trikove kako usavršiti vaš tekst. Brže brisanje većeg dijela nekog pisanog teksta, reći Wordu što želite učiniti, brzi dvoklik za preciznu lokaciju, brzo umetanje slova ili brojeva u tablicu, brzo označavanje teksta i umetanje linkova, pametno pretraživanje itd. Sve su ovo opcije koje Word nudi, i upravo zato je jedan od najpopularnijih programa vezanih za pisanje. Naravno, ponekad se dogodi da morate pisati tekst ali ne na vašem jeziku, kako promijeniti jezik u wordu? Mnogi korisnici worda su se zapitali kako promijeniti jezik u wordu, u ovome članku ćemo vidjeti kako promijeniti jezik sučelja s primjerice engleskog na hrvatski. Glavno je da zapamtite položaj stavki koje ćete trebati odabrati.

Kako promijeniti jezik u wordu, korak po korak

Navedenim koracima brzo i efikasno ćete riješiti odgovor na pitanje kako promijeniti jezik u wordu. Promijenite jezik sučelja u programskim postavkama Word-a. Prvi korak je da otvorite Word i odete na izbornik File. Zatim ćete otići na odjeljak Options. Ovdje vam se otvaraju postavke, vi ćete otići na postavku Language i pomaknuti prozor opcija na Display language. Ovdje možete odabrati hrvatski ili neki drugi jezik koji želite koristiti u sučelju vašeg Word-a. Kada ste odabrali jezik koji želite, kliknite gumb Set as default koji je vidljiv ispod prozora za odabir. Zatim morate kliknuti Ok da biste zatvorili uspješno zatvorili prozor s postavkama i zatim ponovno pokrenuli aplikacije iz paketa Microsoft Office-a. Kao što možete vidjeti iz navedenog kako promijeniti jezik u wordu nije zahtjevan proces. Važno je napomenuti da će jezik sučelja biti promijenjen u onaj koji ste odabrali za sve programe koji su uključeni u paket Microsoft Office-a. Pojedine verzije Microsoft Office-a su jednosmjerne, to znači da podržavaju samo jedan jezik sučelja i ne mogu se mijenjati u postavkama. Kako onda promijeniti jezik? Potrebno je preuzeti jezični paket s Microsoft-ove web stranice i instalirati ga na vaše računalo.

Kako promijeniti jezik u wordu, jezični paket

Naveli smo kako su neke verzije Microsoft Office-a jednosmjerne i zahtijevaju preuzimanje jezičnog paketa s web stranice samog Microsoft-a. Riješili smo pitanje kako promijeniti jezik u wordu, ali kako instalirati jezični paket? Preuzmite jezični paket na stranici. Pokazat će vam se u donjoj tablici prozorčić za odabir jezika, tj. Morati ćete odabrati verziju za preuzimanje onu od 32 ili 64 bitna, ovdje je potrebno da znate koju verziju sustava Office-a koristite. To možete vrlo lagano saznati ako primjerice otvorite Word ili Excel i odaberite račun, ovdje ćete vidjeti naziv proizvoda i broj verzije koji je instaliran. Kada ovo provjerite, morat ćete pričekati neko vrijeme da se jezični paket preuzme na računalo. Nakon što je jezični paket instaliran na vaše računalo, opet ćete pokrenuti Word i promijeniti jezik sučelja sljedeći upute koje smo opisali iznad u tekstu. Kada preuzimate jezični paket, imate mogućnost odabira. Kako promijeniti jezik u wordu je jednostavan proces koji svatko od vas može učiniti i s time poboljšati svoj način pisanja.

Tagovi:

Više članaka

Kako sigurno surfati

Kako sigurno surfati

Javne Wi-Fi mreže su sveprisutne i često su nam dostupne u kafićima, restoranima, hotelima, zračnim lukama i drugim javnim mjestima. Međutim, korištenje javnih Wi-Fi mreža može biti opasno jer su čest