Kako se igra golf

Kako se igra golf

Kako se igra golf igrači i oprema

Zanima vas kako se igra golf? Pročitajte onda ovaj tekst koji vam donosi sve o tome kako se igra golf. Golf se obično igra pojedinačno na profesionalnim turnirima, na kojima uglavnom sudjeluje između 80 i 160 igrača.

Igrači se podijele u skupine po četiri igrača i zatim svatko igra sa svakim. Osim turnira za pojedince, postoje i timski turniri. Najpoznatiji timski turnir je Ryder Cup koji se igra između Europe i SAD-a. Kako bi se golf igrao na pravilan način, mora se koristiti odgovarajuća oprema, koja je precizno regulirana, s točnim specifikacijama koje se odnose na sve.

Od marke i modela palice, do veličine i oblika glave palice, do njezine težine itd. Igrači smiju nositi i koristiti 14 palica tijekom igre, a osim palica igrači obično nose i rukavicu na lijevoj ruci (za dešnjake), klinove za podizanje loptice itd. S obzirom na veličinu golfskog terena, igrači koriste mala vozila, kako bi brže i lakše dolazili do sljedeće postaje, odnosno rupe.

Kako se igra golf i kako se boduje

Za sve vas koje zanima kako se igra golf i kako se boduje, ovaj tekst je kao stvoren. Naime, unutar ovog teksta ćete saznati kako se igra golf i kako se boduje. Najčešća metoda bodovanja u golfu se naziva igra udaraca, gdje se zbraja ukupan broj udaraca igrača za svaku rupu.

Na amaterskoj razini meč se obično igra na jednu rundu, odnosno set od 18 rupa, dok profesionalci uglavnom igraju na četiri seta, koji se igraju najčešće četiri dana. Rezultat se izražava u smislu ispod ili iznad nominalne vrijednosti. Cilj je svaku rupu proći sa što manje udaraca. Drugi način bodovanja se odnosi na to koliko je rupa igrač sveukupno osvojio.

Pobjednik je onaj igrač koji ima više osvojenih rupa tijekom seta. Uz ova dva načina, postoji i takozvana „Stableford“ metoda bodovanja, koja se uglavnom koristi samo u amaterskim ligama. Svaki turnir ima jasno definiran način bodovanja, dok se u „prijateljskim“ mečevima igrači mogu dogovoriti kako žele bodovati.

Kako se igra golf i koja su pravila igre

Kako se igra golf i koja su pravila igre su najčešća pitanja koja si postave osobe koje prvi put idu igrati golf. Osim što je važno znati kako se igra golf, isto tako je važno znati i koja su pravila igre. Naime, loptica se mora udarati pomoću standardnih palica od početka pa sve do kraja meča. Igrač koji je prethodnu rupu osvojio sa najmanje udaraca, prvi udara na sljedećoj rupi.

Ukoliko se izgubi loptica, igrač se kažnjava sa jednim udarce. Lopta se smatra izgubljenom ako pređe granice igrališta ili ako završi u vodi. Imate pet minuta da pronađete svoju lopticu, u protivnom dobivate kaznu. Igrači smiju koristi maksimalno 14 palica po meču i ne smiju tražiti savjet ni od koga, već samo od svojeg partnera. Lopticu treba udarati sa mjesta na kojem se zaustavila.

Dakle, nema nikakvog micanja loptice. Micanje je dopušteno samo onda kada se treba očistiti prostor oko loptice, ali nakon toga se loptica treba vratiti na isto mjesto odakle je podignuta. Postoji još mnogo pravila, koja možete proučiti na internetu.

Tagovi:

Više članaka

Kako napraviti karting

Kako napraviti karting

Imate ideju za pokretanje vlastitog posla koja je plod mašte iz djetinjstva, karting. Razradili ste poslovan plan, imate dovoljno financijskih sredstava za realizaciju i pitate se kako napraviti karti

Stolni tenis pravila

Stolni tenis pravila

Stolni tenis pravila jasno definiraju sve segmente ove igre pa tako i opremu koja se može koristiti u stolnom tenisu. Kada se spomene oprema, tada se misli na stol, mrežu, loptice i reket. Što se tiče

Kako naučiti skijati

Kako naučiti skijati

Skijanje je svakako najpopularniji zimski sport. Mnogi učenje skijanja uspoređuju s vožnjom bicikla, jednom kada ga savladate znate kako se to radi. Skijanje, kao i svaki drugi sport zahtjeva učenje i