Kako napraviti karting

Kako napraviti karting

Kako napraviti karting i vlastita vozila ili kupljena vozila

Imate ideju za pokretanje vlastitog posla koja je plod mašte iz djetinjstva, karting. Razradili ste poslovan plan, imate dovoljno financijskih sredstava za realizaciju i pitate se kako napraviti karting? Osim dobrog poslovnog plana, potrebnog zemljišta, izazovnog marketinškog plana potrebna su vam i vozila.

Vozila za karting možete ukoliko posjedujete dobre mehaničarske vještine izraditi i sami. Ukoliko ipak nemate mehaničarskih vještina ne očajavajte, vozila za karting možete i kupiti. Ukoliko ste odlučiti u realizaciji svoje ideje kako napraviti karting nabaviti vozila raspitajte se kod nekoliko proizvođača ili lokalnih mehaničara kako biste pronašli najsigurnije i najpovoljnije rješenje.

Međutim, ukoliko se odlučite sami izraditi vozila za karting prvo ćete trebati nabaviti sve potrebne materijale, dizajnirati vozilo. Ne postoje normativi za oblik i veličinu karting vozila, već vrijedi pravilo da što je osoba višlja potrebno je da i vozilo bude duže kako bi vožnja bila udobna. Autosjedalica sa toboganom koja je podesiva može riješiti situaciju sa duljinom vozila kako bi isto vozilo mogli koristiti visoki ljudi, ali i djeca.

Kako napraviti karting stazu

Za realizaciju vašeg plana kako napraviti karting potrebna vam je staza. Za izgradnju karting staza će vam svakako biti potrebno zemljište. Ovisno o veličini karting posla koji planirate ostvariti tako ćete i planirati kupovinu zemljišta. Posavjetujte se sa odvjetnikom ili građevinskim stručnjakom koja klasifikacija zemljišta je potrebna da biste mogli na nekom zemljištu izgraditi karting sa svom potrebnom infrastrukturom.

Uobičajeno je da je veličina staze za 18 vozila potrebna oko tisuću metara, a za to vam je potrebno zemljište veličine oko jedan hektar ili 45000 četvornih metara. Teren trebate pripremiti, poravnati rutu i kako napraviti karting stazu bit će potrebno da dobro poravnate stazu da bi se izbjegle nesreće na stazi.

Stazu je potrebno ograditi i to čeličnim tračnicama koje će biti ubetonirane u zemlju, a sa unutarnje strane obložene najbolje starim gumama. Sama ruta treba biti izbetonirana i označena bojama za označavanje cesta. Također na gumama na zavojima je potrebno označiti da slijede zavoji što će vozačima dati informaciju kako da svladaju nadolazeće zavoje. Važno je da imate oko staze i točke gledanja na kojima se mogu smjestiti gledaoci koji čekaju vožnju ili su došli kao navijači vozačima. Ne zaboravite da su gledaoci potencijalni klijenti i gledajući druge mogu dobiti želju i odlučiti se na vožnju.

Kako napraviti karting uz dobar marketinški plan

Kako napraviti karting kao svoj poslovni plan, potreban vam je i dobar marketinški plan. S obzirom da je karting usluga koja je namjenjena potrošačima pojedincima, ali i tvrtkama koje svojim zaposlenicima organiziraju team building-e ponekad uključuju kao zabavu i karting.

Kako biste kontinuirano imali klijente potrebno je da se oglašavate redovito ili povremeno. S obzirom da se radi o sportskoj adrenalinskoj zabavi najbolji način oglašavanja je na sportskim i zabavnim portalima i časopisima. Svoje marketinške aktivnosti usmjerite na ciljne grupe i potrudite se da budu zabavne i interesantne.

Osim oglašavanja na portalima i časopisima, možete oglašavati karting usluge i putem letaka, kataloga koje ćete dostaviti turističkim organizacijama, hotelima, ili distribuirati letke široj populaciji jednostavnom dostavom u poštanske sandučiće.

Ukoliko ste svoju djelatnost usmjerili prema tvrtkama potrudite se da napravite prezetacije svojih usluga kartinga koje ćete ponuditi u paketu team buildinga. Svakako prije pokretanja marketinških aktivnosti kako napraviti karting koji će biti uspješan pokrenite vlastitu web stranicu jer u današnje vrijeme ljudi prvo istražuju putem interneta ono što ih zanima.

Tagovi:

Više članaka

Stolni tenis pravila

Stolni tenis pravila

Stolni tenis pravila jasno definiraju sve segmente ove igre pa tako i opremu koja se može koristiti u stolnom tenisu. Kada se spomene oprema, tada se misli na stol, mrežu, loptice i reket. Što se tiče

Kako naučiti skijati

Kako naučiti skijati

Skijanje je svakako najpopularniji zimski sport. Mnogi učenje skijanja uspoređuju s vožnjom bicikla, jednom kada ga savladate znate kako se to radi. Skijanje, kao i svaki drugi sport zahtjeva učenje i

Osvajači lige prvaka

Osvajači lige prvaka

Liga prvaka je skraćenica od UEFA Champions League i ukratko objašnjeno ovo je godišnje nogometno natjecanje koje organizira navedena UEFA za najbolje europske nogometne klubove. Ovo je jedan od najpr