Kako zatvoriti firmu

Kako zatvoriti firmu

Kako zatvoriti firmu i ugasiti posao

Zatvaranje tvrtke može biti težak izbor, a kamoli tražiti način kako zatvoriti firmu. Lokalni pomoćnik za administraciju malih poduzeća može vas povezati s lokalnim smjernicama u planiranju vaše izlazne strategije. Također je korisno potražiti savjet od svog odvjetnika i stručnjaka za procjenu poslovanja, zajedno s drugim poslovnim stručnjacima, uključujući računovođe, bankare i poreznu upravu. Slijedite ove korake kako zatvoriti firmu.

Odlučite zatvoriti. Samostalni poduzetnici mogu samostalno odlučivati, ali bilo koja vrsta partnerstva zahtijeva da se suvlasnici slože. Slijedite svoje članove organizacije i dokumente uz pisani sporazum. Potrebni su dokumenti o raspuštanju datoteka. Ako zakonski ne raspustite korporaciju u bilo kojoj državi u kojoj ste registrirani, izložit ćete se stalnim porezima i zahtjevima za prijavu. Potražite svoju državu za više informacija na web mjestima državnog tajnika, Poslovnog ureda ili Poslovne agencije.

Otkažite registracije, dozvole, licence i nazive tvrtki. Zaštitite svoje financije i reputaciju otkazivanjem bilo koje od njih koja vam više nije potrebna, uključujući vaše trgovačko ime. Pridržavajte se zakona o radu. Pozovite se na Zakon o obavijestima o prilagodbi radnika i prekvalifikaciji Ministarstva rada radi isplate zaposlenika nakon zatvaranja, zajedno s drugim saveznim i državnim zakonima.

Riješiti financijske obveze. Obrađuju konačne prijave poreza na dobit i poreza na promet. Otkažite svoj identifikacijski broj poslodavca, obavijestite savezne i državne porezne agencije i slijedite ovaj kontrolni popis iz Porezne uprave s uputama o zatvaranju posla. Održavajte evidenciju. Između ostalog, od vas se može zakonski tražiti da vodite porezne evidencije i evidencije o radu. Uobičajene smjernice savjetuju vođenje evidencije od tri do sedam godina.

Kako zatvoriti firmu i prodati ju

Nakon pažljivog razmatranja kako zatvoriti firmu, možete odlučiti prodati svoju tvrtku. Zvučno planiranje može vam osigurati da pokrijete sve svoje baze. Koristite poslovnu procjenu kako biste postavili novčanu vrijednost prije marketinga potencijalnim kupcima. Možete izvršiti samoevaluaciju i saznati više o resursima za procjenu poslovne vrijednosti od Zaklade za procjenu.

Točno vrednujte svu imovinu i nekretnine povezane s vašim malim poduzećem. To može uključivati ​​nematerijalnu imovinu poput prisutnosti robne marke, intelektualnog vlasništva, podataka o kupcima i projekcije budućeg prihoda. Kad utvrdite koliko vrijedi vaše poslovanje, razmotrite ove uobičajene metode vrednovanja i sve vezano za to kako zatvoriti firmu i prodati ju. Prihodovni pristup: promatra predviđeni prihod i uzima u obzir potencijalne rizike.

Tržišni pristup: uspoređuje vaše poslovanje s drugim sličnim poduzećima koja su nedavno prodana. Pristup imovini: od ukupne vrijednosti sve imovine oduzima ukupne poslovne obveze. Morate pripremiti kupoprodajni ugovor da biste službeno prodali tvrtku. Ovaj dokument omogućuje kupnju imovine ili dionica korporacije. Odvjetnik bi ga trebao pregledati kako bi bio siguran da je točan i sveobuhvatan. Navedite sav inventar u prodaji, zajedno s imenima prodavatelja, kupca i tvrtke. Ispunite detalje u pozadini.

Utvrdite kako će se poslovanje voditi prije zatvaranja i razinu pristupa koji će kupac imati do vaših podataka. Imajte na umu sve prilagodbe, naknade za posredovanje i bilo koje druge aspekte relevantne za uvjete ugovora.

Kako zatvoriti firmu zbog bankrota

Podnesite zahtjev za bankrot ili likvidaciju kao jedan od mogućih načina i razloga kako zatvoriti firmu. Prisilni izlazak ima implikacije na vaše zaposlenike, imovinu i porezne obveze. Tijekom stečajnog postupka morate biti u toku sa svim zahtjevima za prijavu i porezima. Preko Interneta potražite Vodič za porez na stečaj za informacije o otkazivanju duga, poreznim postupcima i razmatranjima za različite vrste poslovnih struktura.

Likvidacija imovine obično je krajnja strategija kako zatvoriti firmu, nakon što se na pomolu ne pojave kupci, spajanja ili nasljednici. Ovaj postupak preraspodjele imovine vjerovnicima i dioničarima još uvijek zahtijeva zdrav plan djelovanja. Prije raskida ugovora o najmu, prodaje opreme i odspajanja komunalnih usluga, razgovarajte sa svojim odvjetnikom i knjigovođom. Pomoći će vam da razvijete plan koji ćete predstaviti vjerovnicima, čija vam je suradnja potrebna tijekom ovog postupka.

Pripremite inventar i odredite imovinu za prodaju, osigurajte svoju robu, postavite likvidacijsku vrijednost imovine s kvalificiranim procjeniteljem te koristite tu vrijednost za procjenu neto prihoda od prodaje i ponovno procijenite svoju odluku. Odaberite vrstu prodaje: po dogovoru, pošiljka, Internet, zatvorena ponuda ili maloprodaja Odaberite najbolje vrijeme i mjesto za vašu prodaju. Angažirajte dražbu, trgovca, brokera ili drugog stručnjaka za vođenje. Koristite neregresnu prodajnu mjenicu kako bi kupac prihvatio povezani rizik.

Tagovi:

Više članaka

Kako dobiti kredit online

Kako dobiti kredit online

Internet se uvukao u sve pore života modernih ljudi, a kreditno tržište je vrlo brzo izgradilo svoje virtualne niše koje već dvadesetak godina grade i dograđuju prototip virtualne banke. Online kredit

Brzi krediti bez papirologije

Brzi krediti bez papirologije

Krediti su već odavno sastavni dio života gotovo svake odrasle osobe. Činjenica je da sve u životu košta, a neke nužne stvari poput stana ili automobila rijetko tko može platiti u gotovini kori

Kapara za auto

Kapara za auto

Dobar običaj i dobra praksa kod kupovine nekretnina, automobila i svih drugih većih materijalnih vrijednosti, nalažu da polaganjem kapare pokažete i dokažete da ste ozbiljan kupac časnih i pošt