Šta je kiropraktika

Šta je kiropraktika

Šta je kiropraktika tretman

Želite znati nešto više o tome šta je kiropraktika tretman? Onda ste na pravom mjestu, jer vam ovaj tekst nudi informacije o tome šta je kiropraktika tretman. Kiropraktičari koriste praktičnu manipulaciju kralježnicom i druge alternativne načine liječenja. Teorija kaže da će pravilno poravnanje tjelesno mišićno koštane strukture, posebno kralježnice, omogućiti samom tijelu da se samo izlijeći bez kirurških zahvata ili lijekova.

Manipulacija se koristi za obnavljanje pokretljivosti zglobova ograničenih ozljedom tkiva uzrokovano traumatičnim događajem, poput pada ili ponavljajućim stresom, poput sjedenja bez odgovarajuće potpore leđima. Tretmani kiropraktikom u zdravstvene svrhe se prvenstveno koriste za smanjivanje boli mišića, boli zglobova i kosti te vezivnog tkiva i ligamenata.

Svaki kiropraktičar će provjeriti povijest bolesti i nakon toga obaviti pregled pacijenta. Osim toga može koristiti i laboratorijske testove i ostale dijagnostičke snimke. Sam plan liječenja može uključivati jedan ili više tretmana, sve ovisno koliko je potrebno da bi se određeni zdravstveni problem koji postoji riješio.

Šta je kiropraktika biofizika

Čuli ste za pojam kiropraktična biofizika i sada vas zanima šta je kiropraktika biofizika. Ovaj je tekst onda kao stvoren za vas, jer nakon što ga pročitate znati ćete šta je kiropraktika biofizika. Kiropraktična biofizika je tehnika koju prakticiraju samo kiropraktičari koji ulažu u veliku količinu dodatnog obrazovanja i opreme. Potrebno je vrijeme, novac i dodatni napor kako biste postali certificirani CBP praktičar.

Praktičari CBP-a nemaju magične moći prilagodbe, oni su jednostavno obučeni za korištenje znanosti kako bi dijagnosticirali problem i koriste jedinstveni tretman za ispravljanje problema. To je jedina tehnika koja pokazuje dosljedne, objavljene dokaze o svojoj učinkovitosti u ispravljanju oblika kralježnice prema utvrđenom normalnom izgledu.

CBP praktičari pregledavaju kralježnice, mjere koliko su odstupili od normalnog i odlučuju da li to može biti povezano s boli ili disfunkcijom. CBP trening je usredotočen na identificiranje svih različitih vrsta odstupanja, a svako odstupanje je upareno s tehničkim protokolom za ispravljanje problema. Svaki protokol je jedinstven.

Šta je kiropraktika i cupping

Ukoliko ste osoba koja želi znati nešto više o tome šta je kiropraktika i cupping, onda ste na pravom mjestu. Cupping je modalitet tradicionalne kineske medicine u kojem se staklene čašice usisavaju na kožu pomoću vakuuma. Ova terapija pomaže u uklanjanju toksina, ublažavanju zagušenja, poboljšanju cirkulacije i ublažavanju napetosti mišića.

Šalice se mogu ostaviti stacionarno ili mogu kliziti duž nauljene kože, sve ovisno o tegobi. Iako se šalice mogu nanositi na gotovo svako područje tijela, uobičajeno je da se čašice stavljaju na leđa, vrat, ramena i bedra. Cupping je uglavnom bezbolan i može biti jako učinkovit kod problema s mišićima. Cupping povlači krv u regiju kako bi potaknuo zacjeljivanje. Učinkovit je u istezanju uske fascije i mišića. Kako se nova krv prisiljava u tkiva oko čaša, tijelo će započeti proces stvaranja novih krvnih žila, koji se zove neovaskularizacija.

Dok se tkiva zasićuju svježom krvlju, vakuum izvlači stajaću krv iz tog područja. Tamo gdje u tijelu ima mrtve, statične krvi, toksina, čašica može ostaviti tragove što ukazuje na to da je stagnacija premještena iz dubljih slojeva tkiva na površinu. Ovi tragovi obično izblijede za 2 do 5 dana. Cupping objašnjava djelomično šta je kiropraktika kao njezin dio.

Tagovi:

Više članaka

Higijena nakon kiretaže

Higijena nakon kiretaže

Kiretaža se može koristiti kao dijagnostički ili terapijski postupak za abnormalno krvarenje. Kiretažom se služi i za otkrivanje raka ili kao dio istrage o neplodnosti (nemogućnost zatrudnjenja). Tkiv

Gdje kupiti muške tange

Gdje kupiti muške tange

Najbolja stvar u nošenju dobrog donjeg rublja je udobnost. S tangama ćete se brzo naviknuti na čvrst zagrljaj trokutastog oblika na genitalijama i na činjenicu da nema dosadnog klinca za brigu. Može s

Kako se nanosi gel lak

Kako se nanosi gel lak

Prije no što saznate kako se nanosi gel lak, morate znati i da neke žene proizvode više ulja na noktima od drugih. Ako imate tendenciju proizvoditi više ulja ili ako živite u ekstremno suhoj klimi, po