Čišćenje namještaja od platna

Čišćenje namještaja od platna

Čišćenje namještaja od platna od bilo kakvih mrlja!

Svakome od nas se jednom dogodilo da smo slučajno prolili vino ili kavu po našem namještaju. Ovo može biti pogotovo muka ukoliko ste prolili po namještaju od platna, jer znamo koliko teško je skinuti takve tvrdokorne mrlje s takvog materijala. No, to ne znači da je nemoguće čišćenje namještaja od platna! Na svakom takvom materijalu ćete moći pronaći oznake koje će vam navesti kako trebate očistiti pravilno te kako biste uspješno ga očistitili od svih mogućih mrlja koje su pale na njega. Postoji namještaj koji ima samo navlaku na sebi, te ga možete skinuti i staviti u perilicu rublja na postavkama koje je preporučljivo za njega. S druge pak strane, neki namještaji od platna vam nemaju preslavke te za njega morate drugačiji pristup uzeti. Kroz ovaj članka ćemo vam navesti sve bitne korake, te vam ujedno dati korisne savjete kako bi čišćenje namještaja od platna prošlo uspješno, brzo te jednostavno!

Jednostavno čišćenje namještaja od platna!

Prije nego što se primite čišćenje namještaja od platna, veoma je bitno da provjerite koji je tip materijala u pitanju. To možete veoma jednostavno provjeriti preko oznake koja se nalazi na njemu. Preko tih oznaka ćete moći znati koji je preporučljiv način za čišćenje namještaja. Postoje vam 5 oznaki: W vam znači da trebate korisiti sredstva koje se baziraju na vodi te parni usisavač, WS znači da možete primjeniti prethodnu metodu ili koristiti sredstva za kemijsko čišćenje, S se odnosi na kemijsko čišćenje, O sugerira uporabu ekološkog materijala te mora biti ispran hladnom vodom, dok X označava uporabu usisivač i četke ili pak profesionalno čišćenje sa sredstvima. Nakon što znate koju metodu primjeniti za čišćenje namještaja od platna, sljedeći je korak da pripremite sa potrebna sredstva koja će vam biti potrebna za uspješno čišćenje. U nastavku ćemo vam dati korisne savjete koje ćete htjeti primjeniti tokom proces čišćenja namješta od platnog materijala.

Nikad lakše čišćenje namještaja od platna!

Iako ljudi vole si uzeti vremena kada čiste svoj dom, kod čišćenje namještaja od platna, želite brzio djelovati i ne se opustiti. Kada se dogodi iznenadna mrlja, poput mrlje od vina ili kave, morate odmah reagirati kako ne bi mrlje ostavile trajne tragove. Kada ste nešto prolili po namještaju, odmah stavite na to ručnik ili krpu utopljenu u sredstvo za čišćenje kakko biste suzbii mrlju u sam korijen. Na primjer ako je masnoća pala na materijal, odmah stavite na to sodu koja će upiti sve unutar sat vremena, kod tinte najbolje se uklanja s alkoholom, kod crmog vina, najbolje zahvaćeno mjesto prekrij sa sodom ili soli te ih ostavi da upije sat vremena, a za rajčicu najbolje će ju izvuči deterdžent za suđe pomiješan s vodom, te bi to moglo pomoći da lakše se riješite mrlja. Nakon svakog čišćenje namještaja od platna, uvijek se pobrinite da isperete dobro to područje te da se do kraja osuši!

Tagovi:

Više članaka

Izvanredne umjetničke instalacije širom svijeta

Izvanredne umjetničke instalacije širom svijeta

Izvanredne umjetničke instalacije širom svijeta predstavljaju jedinstvenu fuziju inovacije i kreativnosti, premošćujući jaz između tradicionalnog izraza i suvremenog doživljaja umjetnosti. Ove instala