Kako dresirati psa

Kako dresirati psa

Kako dresirati psa i kako započeti

U početku se trening pasa može činiti prilično poraznim, pogotovo ako je ovo vaš prvi pas. Istina je da je dresura vašeg psa vrlo velik projekt. Ako ga poduzmete korak po korak, smatrat ćete da je zadatak daleko manje zastrašujući. Evo nekoliko podataka koji će vam pomoći da započnete. Pokrenite program poslušnosti pasa: naučite kako postaviti osnovne temelje prije nego što počnete trenirati svog psa. Dresirajte svog psa pomoću igara jer je to jedan od najboljih načina kako dresirati psa. Trening psa trebao bi biti zabavan! Svi znaju da je lakše naučiti kad se dobro zabavljate, pa pokušajte implementirati neke igre u svoj režim dresure pasa. Šest tjedana dobro dresiranog psa puno znači jer rutina je sve. Koristeći ovaj raspored kao vodič, svog psa možete naučiti osnovama za otprilike šest tjedana. Pozitivno pojačanje koje će vam detaljno pomoći i pokazati kako dresirati psa. Postoji mnogo različitih načina dresure psa, ali većina se pasa stručnjaka slaže da je pozitivan način najbolji i za psa i za trenera. Razmislite o tome da potražite pomoć trenera pasa. Isprobajte grupne satove i / ili privatne satove, a ovdje potražite savjete o povoljnom treningu pasa.

Kako dresirati psa u kući

Ako svog psa ne planirate držati na otvorenom, a malo nas to čini jer se to ne preporučuje – morat ćete ga naučiti gdje ga eliminirati. Stoga je kućni trening (koji se naziva i razbijanje domova ili kahlica) jedna od prvih stvari na kojima morate poraditi sa svojim psom. Trening sanduka može biti vrlo koristan dio procesa treninga. To uključuje kućni trening kao i mnoga druga područja treninga od ovih kako dresirati psa. Psi i psići mogu se obučiti kako da ostanu u kavezu ili boksu. Evo osnova dresure vašeg psa ili šteneta da prihvate, pa čak i uživaju u sanduku. Ne samo da će vam pomoći u razbijanju kuće, već će i vašem psu dati mjesto za sebe. Kad je riječ o tome, kućni trening nije toliko kompliciran, ali to ne znači da je jednostavan. Dosljednost i marljivost ključni su tijekom postupka razbijanja kuće. Pokorno / uzbuđeno mokrenje kod pasa te kako naučiti psa da to kontrolira je slijedeći način kako dresirati psa. Ako vaš pas još uvijek ima nezgoda u kući, to može biti više od običnog problema razbijanja stana. Vaš pas može mokriti od uzbuđenja ili zbog pokornog ponašanja.

Kako dresirati psa na uzicu i socijalizirati ga

Svaki pas mora naučiti hodati na uzici te je to najbitnija stvar koju morate naučiti kod toga kako dresirati psa. Osim činjenice da većina područja ima zakone o povodcima, ponekad će biti kada pas držite na uzici radi vlastite sigurnosti. Naučite kako svog psa ili šteneta upoznati s uzicom, a zatim naučite kako pravilno hodati na uzici, čak i pored vas na biciklu. Labava šetnja uzicom uči vašeg psa da ne vuče i ne nasrće kad je na uzici, čineći to iskustvo ugodnijim i za vas i za vašeg psa. Nadalje, slijedi pitanje kako socijalizirati i kako dresirati psa da surađuje sa okolinom, bili to ljudi ili drugi psi. Socijalizacija podrazumijeva dresiranje vašeg šteneta ili odraslog psa da prihvaća nove ljude, životinje i razna mjesta izlažući ga tim stvarima. Socijalizirani psi rjeđe će razviti probleme u ponašanju i općenito su im draži. Socijalizacija također može pomoći u sprječavanju razvoja strahova i fobija. Zadnja bitna stavka je da će ga druženje sa psom ili štenetom učiniti sretnijim, dobro odgojenim psom.

Tagovi:

Više članaka

Izvanredne umjetničke instalacije širom svijeta

Izvanredne umjetničke instalacije širom svijeta

Izvanredne umjetničke instalacije širom svijeta predstavljaju jedinstvenu fuziju inovacije i kreativnosti, premošćujući jaz između tradicionalnog izraza i suvremenog doživljaja umjetnosti. Ove instala