Kako se nanosi gel lak

Kako se nanosi gel lak

Kako se nanosi gel lak i kako pripremiti nokat prije nanošenja

Prije no što saznate kako se nanosi gel lak, morate znati i da neke žene proizvode više ulja na noktima od drugih. Ako imate tendenciju proizvoditi više ulja ili ako živite u ekstremno suhoj klimi, poduzmite sljedeće mjere predostrožnosti kako biste osigurali savršenu manikuru kvalitete salona. Upotrijebite turpiju za nokte za uklanjanje sjaja s površine nokta, ostavljajući hrapavu površinu na kojoj se lak može pridržavati.

Oprašite nokte čistom i suhom maramicom. Vrh svakog nokta uvijek zatvorite proizvodom prije nego što se stvrdne pod svjetlom. to će vam pomoći da vlaga ne prodre ispod laka i podigne ga. Da biste osigurali najbolje rezultate, počnite s čistim i suhim noktima. Nemojte koristiti kreme za ruke, losione ili kremu za sunčanje na dan nanošenja, jer će površinska ulja na noktima spriječiti da se proizvod pravilno prianja. Neke žene proizvode više ulja u noktima od drugih, pazite da pripremite površinu noktiju prema uputama.

Gurnite kožicu natrag štapićem za kožicu. Nokte očistite prahom suhom maramicom koja ne ostavlja dlačice i mucice. Sada su vaši nokti spremni za idući korak i nastavite istraživati kako se nanosi gel lak. Lagano protresite lak da se sadržaj ravnomjerno rasporedi u boce.

Kako se nanosi gel lak po koracima

Započnite s čistim, suhim noktima. Nanesite tanki sloj osnovnog gel laka za nokte. Obavezno zatvorite rub svakog nokta temeljnim slojem kako vlaga ne bi prodrla ispod gotovog laka. I tako započinje prvi korak pojašnjenja kako se nanosi gel lak. Uklonite višak laka s kutikule ili kože pomoću štapića za kožicu ili četkice za nokte. S našim lakom, manje je više. Obrišite višak laka s četke u bočicu prije nanošenja na nokte.

Otvrdnite osnovni sloj ispod LED lampe 30 sekundi. Nanesite tanki sloj osnovnog sloja te obavezno uklonite sav višak s kutikule. Nanesite tanki sloj boje gel laka za nokte. Obavezno zatvorite rubove svakog nokta bojom kako ne bi prodrla vlaga ispod gotovog proizvoda. Opet, manje je više. Umutite višak laka iz četke u bočicu prije nanošenja boje na nokte. Uklonite višak laka s kožice ili kože pomoću štapića za kožicu ili četkice za nokte. Ovo je vrlo važan korak kako bi se spriječilo prodiranje vlage ispod gotovog proizvoda. Otvrdnite 30 sekundi pod LED lampom.

Mnoge boje trebaju samo jedan sloj za bogat, ujednačen izgled. Za tamnije pokrivanje, ponovite korak nanošenja boja kako biste nanijeli drugi sloj laka. Imajte na umu da je naš lak “samorazlivajući” i pokrivat će sve grebene koje imate na površini nokta. Otvrdnite 30 sekundi pod LED lampom. Nanesite tanak sloj gel laka za nokte. Obavezno zatvorite rubove noktiju završnim premazom kako vlaga ne bi prodrla ispod gotovog proizvoda. Važno je nanijeti gornji sloj na čitav nokat. Opet, manje je više. Uklonite višak laka s kutikule ili kože pomoću štapića za kožicu ili četkice za nokte. Otvrdnite 30 sekundi pod LED lampom.

Sjetite se noktiju očistiti s najmanje 70% izopropilnog alkohola ili pametnim proizvodom za čišćenje djevojčica nakon završnog stvrdnjavanja pod LED lampom. Jabučnim alkoholnim octom ili sredstvom za čišćenje očistite bez dlačica i temeljito očistite površinu svakog nokta. Ovo će ukloniti ljepljive ostatke sa završnog sloja i postići sjajni, tvrdi, dijamantni izgled! Nokti vam neće otvrdnuti pravilno dok se alkohol ne upotrijebi za čišćenje svakog pojedinog nokta i to je kako se nanosi gel lak.

Kako se nanosi gel lak i koji su vam proizvodi potrebni

U osnovi su navedene stvari koje su vam potrebne za gel lak za nokte kod kuće uz upute kako se nanosi gel lak. Preporučuje se korištenje gel laka kao sustava koji osigurava optimalan rezultat. Ove se upute u nastavku mogu koristiti za bilo koji gel lak bez obzira na marku.

Slijedite preporučeno vrijeme stvrdnjavanja iz podataka o proizvodu ili proizvođača. Nakon što pročitate kako se nanosi gel lak, za izradu trebat će vam: gel osnovni premaz kao što je Gelish Foundation Base Gel, gel završni sloj kao što je Gelish Top It Off, sredstvo za čišćenje noktiju kao što je CND Scrubfresh ili Gelish Cleanser (plava tekućina), gel lak kao što je Gelish Soak-off lak ili Daisy Gel lak za nokte, UV svjetlo od 36 vati ili LED svjetiljka, nail bonder kao što je Gelish phBond, gelish Struktura Gel – neobavezno, samo ako imate slabe i ljuštene nokte, ulje za kutikulu – važno je svakodnevno ga koristiti, maramice za nokte bez dlačica ili pamučna kuglica i fini blok tampona za nokte – Gelish preporučuje upotrebu tamfera za nokte 100/180, ali mi volimo koristiti fini tampon za nokte jer je manje grub, a manje grub za nokte.

Tagovi:

Više članaka

Clavosan – krema protiv gljivica

Clavosan – krema protiv gljivica

Clavosan krema je namijenjena liječenju protiv gljivica kože i gljivica noktiju. Možda mnogi od nas i nisu svjesni, ali gljivice su vrlo opasne za ljudsko zdravlje jer uzrokuju nekrozu tkiva koja se m

Zašto nastaju gljivice na noktima

Zašto nastaju gljivice na noktima

Gljivice na noktima nisu samo estetski problem, već je to ujedno i ozbiljan zdravstveni problem. Osim što vam nokti na stopalima ne budu baš pretjerano atraktivno izgledali, ujedno će vam nokti biti b

Kako hijaluron djeluje na usne

Kako hijaluron djeluje na usne

Izgled je svima važan u životu. Možemo naravno reći da izgled nije sve nego je bitno upoznati kakva je osoba ispod površnih stvari i bili bi u pravu. No bez obzira na to, nikako ne možemo reći