Koliko puta dnevno prati zube

Koliko puta dnevno prati zube

Koliko puta dnevno prati zube i kada

Ako želite znati koliko puta dnevno prati zube i kada, onda preporučujemo da pročitate ovaj tekst koji vam donosi odgovore na to koliko puta dnevno prati zube i kada. Američko zubarsko udruženje preporučuje pranje zubi dva puta dnevno fluoridnom pastom po dvije minute. Kada perete zube, uklanjate hranu i naslage ljepljivog bijelog filma koji nastaje na zubima i sadrži bakterije.

Nakon što pojedete obrok ili međuobrok koji sadrži šećer, bakterije u plaku proizvode kiselinu koja nagriza zubnu caklinu. Na kraju, kiselina može razbiti zubnu caklinu i na taj način uzrokovati šupljine. Plak koji se ne uklanja također se može stvrdnuti u kamenac, što otežava održavanje zubi čistima. Nakupljanje kamenca na desni dovodi do upale koja uzrokuje bolesti desni.

Pri odabiru vremena za pranje zubi, mogli biste uzeti u obzir i prehranu. Osim paste koristite i druge metode koje će vaše zube i usta držati čistima. Koristite konac, vodicu za ispiranje usta, pijte puno vode, hranite se zdravo i mijenjate četkicu svaka tri do 4 mjeseca.

Koliko puta dnevno prati zube ako imate aparatić

Stavili ste fiksni aparatić na svoje zube i sada se pitate koliko puta dnevno prati zube. Naime, nema sumnje da će, kada dobijete aparatić za zube, doći do promjene u vašim higijenskim navikama kada su u pitanju zubi. Kada imate aparatić za zube, preporučuje se pranje zubi nakon svakog obroka i međuobroka.

Također se preporučuje četkanje prije spavanja jer će vam pomoći spriječiti da se zubne naslage stvaraju na zubima preko noći. Plak je film koji sadrži bakterije i počet će se stvarati na zubima nakon jela i nakon konzumiranja slatkih napitaka. Ako vi osobno ne nosite aparatić za zube, već vaša djeca potrudite se da ih motivirate na redovito pranje zubi i podsjetite ih kako će imati zdrave i lijepe zube jednom kada skinu aparatić za zube.

Budite temeljiti prilikom pranja zubi, tj. budite sigurni da ste očistili sve što možete dohvatiti četkicom, a ono što ne možete očistiti četkicom očistite vodicom za ispiranjem i zubnim koncem. Kada pročitate ovaj tekst znati ćete koliko puta dnevno prati zube kada imate fiksni aparatić.

Koliko puta dnevno prati zube da postanu bijeli

Zanima vas koliko puta dnevno prati zube da postanu bijeli? Onda ste na pravom mjestu, jer nakon što pročitate ovaj tekst znati ćete koliko puta dnevno prati zube da postanu bijelu. Promjene u boji zuba se događaju suptilno i postupno. Nekad žuta boja može biti neizbježna. Zubi mogu izgledati žuće ili potamniti, pogotovo kako starite.

Kako se vanjska caklina troši, žućkasti dentin odozdo postaje sve vidljiviji. Dentin je drugi sloj kalcificiranog tkiva ispod vanjskog sloja cakline. Vaš prvi plan djelovanja trebao bi biti češće i pravilnije pranje zubi. Posebno je važno da ih očistite nakon konzumiranja hrane i pića koja mogu požutiti vaše zube.

Međutim, budite oprezni s četkanjem odmah nakon konzumiranja kisele hrane i pića, jer prerano čišćenje može još više oštetiti caklinu. Kružnim pokretima nježno operite zube kako biste bili sigurni da štitite desni. Operite zube iznutra, izvana i površine za žvakanje. Koristite zubne paste koje su namijenjene za izbjeljivanje zubi.

Tagovi:

Više članaka

Clavosan – krema protiv gljivica

Clavosan – krema protiv gljivica

Clavosan krema je namijenjena liječenju protiv gljivica kože i gljivica noktiju. Možda mnogi od nas i nisu svjesni, ali gljivice su vrlo opasne za ljudsko zdravlje jer uzrokuju nekrozu tkiva koja se m

Zašto nastaju gljivice na noktima

Zašto nastaju gljivice na noktima

Gljivice na noktima nisu samo estetski problem, već je to ujedno i ozbiljan zdravstveni problem. Osim što vam nokti na stopalima ne budu baš pretjerano atraktivno izgledali, ujedno će vam nokti biti b

Kako hijaluron djeluje na usne

Kako hijaluron djeluje na usne

Izgled je svima važan u životu. Možemo naravno reći da izgled nije sve nego je bitno upoznati kakva je osoba ispod površnih stvari i bili bi u pravu. No bez obzira na to, nikako ne možemo reći