Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije

Razlika između tarota i astrologije za početnike

Razlika između tarota i astrologije koji osobe koje se tak namjeravaju baviti tarotom ili astrologijom, no i osobama koje traže odgovore od ovih starih nauka potrebno je razumijevanje jednog i drugog učenja. Razumijevanjem što nudi tarot i što nudi astrologija znat ćete što možete očekivati od ovih drevnih nauka.

Osobe koje se stručno i profesionalno bave tarotom i astrologijom znaju da su ove drevne vještine zapravo isprepletene ida jedna nadopunjuje drugu. Iako su nastale iz različitih tehnika mogu se kombinirati u davanju odgovora na postavljena pitanja.

U arheološkim nalazištima su pronađene tarot karte koje su na sebi imale četiri astrološka elementa, vatru, vodu, zrak i zemlju. Pa već iz davnina postoji povezanost između ovih nauka iako se bave različitim načinom otkrivanja budućih i prošlih događaja, uz analize sadašnje situacije osobe koja postavlja pitanje. Centar Zara tarot i njihovi vrhunski stručnjaci će vam vrlo rado objasniti koja je razlika između tarota i astrologije, te kako se kombiniraju ove dvije nauke.

Razlika između tarota i astrologije – razumijevanje tarota

Da biste razumjeli koja je razlika između tarota i astrologije prvo ćemo detaljnije o drevnom učenju tarota i tehnikama kojima se tarot služi. Tarot kao drevna nauka nastala tisućljećima prije našeg doba prvenstveno je nastala zbog proricanja budućnosti i budućih događaja. Od davnina ljudska znatiželja je uvijek tražila odgovore na pitanja što ih čeka u budućnosti.

Tarot majstori uz pomoć špilova tarot karata koriste se različitim stilovima tarota i načinima otvaranja tarot karata kako bi dobili odgovor na postavljeno im pitanje. Ovisno o vrsti pitanja mogu se koristiti i različiti načini otvaranja tarot karata.

Osnovna razlika između tarota i astrologije je u tome da tarot prvenstveno služi za proricanje budućih događaja, no tarot i analizira prošle događaje, sadašnju situaciju te ća na bazi tih informacija tarot majstor protumačiti otvorene karte i dati siguran i istinit odgovor osobi koja postavlja pitanje bez obzira svidio se toj osobi odgovor ili joj se ne svidio, no odgovor će osoba dobiti.

Razlika između tarota i astrologije – razumijevanje astrologije

Za bolje razumijevanje razlika između tarota i astrologije trebate znati i način na koji funkcionira astrologija. Astrologija se razvila davno rame uz rame astronomije, pa čak i prije prvih znanstvenih otkrića astronomije. Čovjek je oduvijek pratio kretanje osnovnih planeta na nebu, prvenstveno Sunca i Mjeseca. Pa se davno shvatilo da ova dva planeta itekako utječu na prirodu, čovjeka i životinje.

Ubrzo se shvatilo da nisu samo Sunce i Mjesec planete i zvijezde koje imaju utjecaja na događaje i ljude. Da postoje i druge planete koje itekako utječu i međusobno se isprepliću.

Razlika između tarota i astrologije je u tome što astrologija proučava položaj planeta, njihovo kretanje i kutni odnos u određenom trenutku, sa određene točke na kugli zemaljskoj. Stoga u astrologiji je najvažnija natalna karta koja se izrađuje u trenutku rođenja neke osobe gledajući planete s mjesta gdje je osoba rođena. Natalna karta će tumačiti cijeli život te osobe, događaje na području ljubavi, zdravlja, posla i financija, obitelji, komunikacije kroz dvanaest kuća od kojih svaka ima svoje značenje, te kroz astrološki položaja planeta i njihov utjecaj na pojedini astrološki znak.

Tagovi:

Više članaka