Zašto svi biraju ovo cvijeće za voljenu osobu

Zašto svi biraju ovo cvijeće za voljenu osobu

Cvijeće koje se najviše bira za voljenu osobu

Kraljica cvijeća, svi jako dobro znamo da je to ruža. Prekrasnih latica, boja, veličina, opojnog mirisa, ali i trnovita biljka, svejedno je cvijeće koje će uvijek biti prvi izbor za voljenu osobu. Cijeli svijet već tisućljećima ovaj cvijet podržava kao glavni simbol ljubavi i strasti u svim krajevima, između različitih nacija.

Mnogi umjetnici, književnici i pisci, glazbenici svoja su djela posvetili kraljici cvijeća, ruži. U antičko doba ovaj cvijet je bio simbol heroizma, hrabrosti, slave i pobjede. Stari su Grci ruže posvećivali Veneri, a u rimsko doba ružine su latice bile simbol zagrobnog života, slave, ali i sastojak jela u koje su se stavljale ružine latice.

Buketi ruža su tisućljećima izražavale ljubav, strast i želju noseći upravo te poruke ženama i djevojkama koje su bukete ruža primale. Mladenke su ovo cvijeće stoljećima birale kao svoje buketiće na vjenčanjima je doista kraljica ruža nema premca u svijetu cvijeća od boja, vrsta, oblika, mirisa i simboličkog značenja.

Cvijeće koje bojom šalje poruku

Ruže su cvijeće koje svojom bojom šalju direktnu poruku primateljici ovog cvijeća. Tradicionalno crvene ruže simboliziraju ljubav i strast. pa kada nekom želite pokazati ljubav i strast crvene su ruže idealan odabir. Crvena je boja simbol ljubavi a crvena ruža je izjava ljubavi koju želite poručiti određenoj osobi.

Žute su ruže stoljećima simbolizirale ljubomoru, no danas one znače svjetlost, sreću, radost i bude optimizam. Kada nekome želite sreću, radost, optimizam odaberite žute ruže, mogu biti i poklon prijateljici i prijatelju.

Bijele ruže su cvijeće koje simbolizira čistoću, produhovljenost, svečanost, poštovanje, ali i eleganciju. Bijele ruže su vrlo često prisutne na vjenčanjima, krštenjima, a s obzirom da izražavaju čistoću, poštovanje mogu biti i izraz ljubavi kojom želite pokazati koliko je vaša ljubav čista i dana od srca.

Ružičastim ružama pokazujete zahvalnost i milost, dok ljubičaste ruže izražavaju emocije i želju za romansom u ljubavi. Narančaste ruže nose poruku da ste fascinirani osobom kojoj poklanjate ovu boju ruže, vi se divite toj osobi jer smatrate da je jedinstvena.

Cvijeće koje se održalo tisućama godina

Nije ni čudno osim što je prekrasan cvijet da je ruža kraljica cvijeća jer se održala tisućama godina. Botaničko priznavanje koje je prvi puta zabilježeno za ovo cvijeće je nekoliko stoljeća prije naše ere.

Ruža je izrazito otporna biljka koja može preživjeti u svakakvim vanjskim uvjetima i braniti se sama od napasnika i biljojeda. Svojom ljepotom fascinirala je tisućama godina i upravo zato je i dan danas priznata kao kraljica cvijeća. Ruže mogu rasti u vrtovima, cvijetnjacima, staklenicima, u teglama na vašim balkonima. Mogu se uzgojiti grmoliko te tako mogu biti ukras za neke površine u obliku puzanja i penjanja, pa se za različite svrhe koriste i različite vrste ruža.

Ruža ima preko tisuća vrsta, a mogu se pronaći i minijaturne ruže čiji cvijet bogat laticama nije veći od zrna riže. Različite vrste ruža nastale su križanjem vrsta pa se tako danas mogu naći šarolike ruže, kameleonske ruže koje su ujutro crvene, a navečer postaju blijede do bijele boje. Zanimljiva je sorta Piccadilly koja ima različite boje ovisno s koje strane gledate laticu takve ruže. Latice ruže mogu biti također različite od ravnih rubova, valovitih, savijenih i nazubljenih. Izbor za ovo cvijeće je doista velik u vrstama, bojama i veličinama.

Tagovi:

Više članaka